De Aankomst van de Titanic

En andere heldendichten

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.

 

Tekst en spel: Freek Vielen Dramaturgie: Rosa Vandervost Kostuumontwerp: Sabina Kummeling Decor en licht: Czeslaw de Wijs Muziek: Harald Austbø Productie: De Nieuwe Oost & De Nwe Tijd.

Met dank aan: Stichting War Requiem – Bridge to the Future en de C.S. Oolgaardtstichting

Salons

Elke derde woensdag van de maand: verdiepend programma

De Nieuwe Oost organiseert i.s.m. ArtEZ hogeschool voor de kunsten elke derde woensdag van de maand een verdiepend programma rondom deze voorstelling: de salons. In totaal worden er vijf salons georganiseerd waarin schrijvers, denkers, makers, studenten en publiek discussiëren over de thema’s uit het stuk. Centraal staat de vraag hoe kunst zich verhoudt tot de maatschappij en wat kunst kan betekenen in deze tijd.

27/9 Dichter Maarten van der Graaff over morele vraagstukken
25/10 Burgemeester Hubert Bruls over het asielvraagstuk
15/11 Universitair docent Muziek, Religie en Ritueel Martin Hoondert over rituelen
20/12 Schrijver Jeroen Olyslaegers over activisme en de verantwoordelijkheid van een auteur
31/1 Componist Harald Austbo over het componeren voor de voorstelling

Koop hier je kaartje voor de salons. 

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve Hopkins

Voor vragen over pers en publiciteit kun je terecht bij Nicole Schaeffers

Terug naar programma

Gerelateerde items