Ontdek het talent van morgen! Het Wilde Oosten is een ontmoeting tussen talentvolle makers, programmeurs, podia en natuurlijk het publiek. Jaarlijks kiezen De Nieuwe Oost en Kameroperahuis nieuwe makers uit verschillende disciplines om plaats te nemen in de karavaan. Dit jaar gaan Helena Hoogenkamp, de Arnhemse Meisjes, Mirthe Dokter & Tim Hammer en Mr. Goose & the Swinehouse de uitdaging aan. Verwacht wervelende performances van theater tot literatuur en van dans tot popmuziek.

Volgende quote

Ontmoet de makers

Mr. Goose & The Swinehouse tart de grenzen van popcultuur en neemt jou maar al te graag mee in dat experiment. Live is de eclectische band als een jaren 70-trip met flamboyante aankleding, geëngageerde songteksten, verrassende muzikale wendingen, composities met gevoel voor humor en vooral heel veel fantasie.

Tim Hammer en Mirthe Dokter maken samen de voorstelling De Balts. Tim is multi instrumentalist en acteur en zijn vriendin Mirthe is beeldend kunstenaar en poppenmaker. Samen doen ze onderzoek naar dieren- versus menselijk gedrag.

Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit vijf professionele dansers van Arnhemse bodem, allen alumni van de ArtEZ dansacademie. Speciaal voor Het Wilde Oosten ontwikkelen zij een nieuw stuk. Daarnaast verzorgen zij pop-up optredens door het hele theaterpand.

Helena Hoogenkamp is schrijver van proza, poëzie en theaterteksten en is afgestudeerd aan de HKU Writing for Performance. Vanavond performt zij ‘Van wie is dit verhaal?’, een monoloog over het eigenaarschap van verhalen.

 

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve Hopkins

Voor vragen over pers en publiciteit kun je terecht bij Nicole Schaeffers

Gerelateerde items