Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

De vrije lezer

Save the date: van 22 t/m 25 november wordt het een en al literair feest in Nijmegen tijdens het Wintertuinfestival! De titel van het festival is De vrije lezer.

Het verkrijgen van informatie is de goudkoorts van deze tijd. Bedrijven als Facebook en Google willen alles van ons weten, van ons reisgedrag en onze kledingsmaak tot onze politieke voorkeuren. Op die manier kunnen ze ons nog gerichter producten en diensten aanbieden.

Als een rots in de branding van de algoritmes en cookies staat de Vrije lezer. Hij of zij vindt nieuwe ideeën, andere werelden, en schatten aan niet in kaart te brengen informatie in boeken. Je zou kunnen zeggen dat lezen van boeken in deze tijd een daad van verzet is, dat boeken een bastion van vrijheid zijn, en dat de lezer een activist is.

Tijdens het Wintertuinfestival vieren we deze vrije lezer. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op dit thema. Zowel grote literaire namen als aanstormende talenten reizen af naar Nijmegen. Op diverse locaties in de binnenstad zijn programma’s en activiteiten.

De gasten en programma’s maken we deze maand bekend. De kaartverkoop start op 2 oktober via wintertuinfestival.nl.

Contactpersonen

Heeft u vragen over de programmering? Mail Laurens.

Lisanne verzorgt de marketing en publiciteit van het Wintertuinfestival.

Gerelateerde items