Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Artistieke ondersteuning door de Nieuwe Oost

Artistiek directeur Eve Hopkins en hoofd productie Daphne Storms van de Nieuwe Oost zijn door de Piano Biënnale gevraagd een aantal dansers (van o.a. Introdans) te coachen voor dit bijzondere festival. Naast de Nieuwe Oost zijn Introdans, Phion, Amsterdam Sinfonietta en Kamermuziek Nijmegen aangetrokken als artistieke partners van het festival.

Eve Hopkins over het festival en de samenwerking:

“De Piano Biënnale is een prachtig voorbeeld van ambitieuze cultuurmakers die groot durven dromen en niet in hokjes denken. Een visie van waaruit we bij De Nieuwe Oost ook onze makers coachen. Door interdisciplinair samen te werken worden onze dansers, de musici én het (nieuwe) publiek op een verrassende manier uitgedaagd. Een artistieke samenwerking die smaakt naar meer!”

Eve Hopkins, artistiek directeur de Nieuwe Oost

NEXT!  – Introdans 13 mei

Festival Piano Biënnale heeft Introdans uitgenodigd voor een inspirerende samenwerking waarin dans en piano een spannende pas-de-deux aangaan. In NEXT! krijgen vier dansers van Introdans de kans om onder begeleiding van Introdans en De Nieuwe Oost theater en dans een choreografie te creëren voor hun collegadansers. Graag stellen we ze aan je voor!

Jurriën Schobben danst al bijna 11 jaar bij Introdans. Voor NEXT! creëert hij een eigen choreografie. Dat is niet voor het eerst: bij Introdans kreeg hij al vier keer eerder de kans om een eigen werk te maken. Dit is echter zijn eerste creatie op live pianomuziek: 𝘚𝘰𝘭𝘦𝘳 van David Dramm, gespeeld door toppianisten Daria van den Bercken en Julien Brocal. “𝐷𝑎𝑡 𝑔𝑒𝑒𝑓𝑡 ℎ𝑒𝑡 𝑠𝑡𝑢𝑘 𝑒𝑒𝑛 ℎ𝑒𝑒𝑙 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑒. 𝐼𝑘 𝑑𝑒𝑛𝑘 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑑𝑎𝑡 𝑑𝑎𝑛𝑠 ℎ𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑙𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑗𝑘𝑠𝑡 𝑖𝑠, 𝑜𝑓 𝑑𝑎𝑡 𝑚𝑢𝑧𝑖𝑒𝑘 ℎ𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑙𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑗𝑘𝑠𝑡 𝑖𝑠. 𝐷𝑎𝑡 𝑧𝑒 𝑠𝑎𝑚𝑒𝑛 𝑤𝑒𝑟𝑘𝑒𝑛 𝑖𝑠 ℎ𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑙𝑎𝑛𝑔𝑟𝑖𝑗𝑘𝑠𝑡. 𝑍𝑒 𝑣𝑢𝑙𝑙𝑒𝑛 𝑒𝑙𝑘𝑎𝑎𝑟 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑎𝑙𝑙𝑒𝑒𝑛 𝑎𝑎𝑛, 𝑚𝑎𝑎𝑟 𝑧𝑒 𝑚𝑎𝑘𝑒𝑛 𝑒𝑙𝑘𝑎𝑎𝑟 𝑒𝑥𝑝𝑜𝑛𝑒𝑛𝑡𝑖𝑒𝑒𝑙 𝑏𝑒𝑡𝑒𝑟.”
NEXT! is op donderdag 13 mei te zien in een stream van de Piano Biënnale.

Bekijk het programma van NEXT!  op de Piano Biënnale!

Meer nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

>

Stage Marketing en Communicatie | pop (V/X/M)

Stagevacature Marketing en Communicatie | pop

>

Nieuw: De Generator

Ontwikkelingstraject voor zakelijke helden en talenten in de culturele sector van Oost-Nederland

>

Jonge makers gezocht voor The Jam 2021

Onder leiding en begeleiding van twee inspirerende makers gaan jonge makers in augustus vijf dagen lang de studio van Theater a/d Rijn in.

>

Nikki Dekker maakt postpakket van Wintertuinsessie

Met het postpakket 'over zee' onderzoekt Nikki Dekker wat de zee ons te vertellen heeft in haar Wintertuinsessie.

>

Yentl van Stokkum presenteert Wintertuinsessie

Yentl van Stokkum presenteert haar Wintertuinsessie: het podcast-tweeluik 'It's not literature. It's witchcraft.'

>