Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Afgelopen weekend vond de aftrap plaats van Biografie van een Vlieg: een coronaproof groots literair project in de buitenlucht, dat op maat gemaakt is voor deze tijd. Jaap Robben schreef een verhaal dat in 25 hoofdstukken langs de weg, al wandelend of fietsend, te lezen is. Heel november te zien in Nijmegen, gevolgd door een tour langs verschillende Nederlandse steden.

Op maat gemaakt voor deze tijd
Biografie van een Vlieg is op maat gemaakt voor deze tijd, binnen de kaders van wat er binnen de huidige coronamaatregelen mogelijk is. Nu theaters, musea, popzalen en bibliotheken gesloten zijn, wordt het podium niet naar de digitale wereld verplaatst, maar naar de buitenlucht. De posters die aanvankelijk gereserveerd waren als aankondiging voor een festival, worden nu het podium zelf: bladzijden uit het boek. De stad vormt het decor van een verhaal en inwoners worden lezers.

Een andere manier van publiceren
Tevens is Biografie van een Vlieg een onderzoek naar een andere manier van het publiceren van een verhaal, buiten het boek om. De tekst gaat een verbinding aan met de omgeving en de omstandigheden waarin het gelezen wordt hebben invloed op het verhaal. Jaap Robben kreeg de uitdagende opdracht om het verhaal zó te schrijven, dat iedere lezer niet kan wachten om de volgende poster op te zoeken, maar dat het ook interessant is voor toevallige passanten.

Biografie van een Vlieg gaat op tour
Biografie van een Vlieg is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid. Het is geschreven voor jong en oud, en is gedurende heel november in Nijmegen via drie wandel- en fietsroutes gratis te lezen. In samenwerking met festival Explore the North is dit Nijmeegs initiatief van 17 t/m 24 november ook in Leeuwarden te lezen. In 2021 zal het verhaal in nog meer steden te lezen zijn.

Wintertuin2020
Biografie van een Vlieg is onderdeel van het van september t/m december durende Wintertuin2020. Wintertuin2020 biedt vier maanden lang coronaproof literair programma, on- en offline.

Meer nieuws

Vacature Financieel Medewerker / Administrateur De Nieuwe Oost | Pop [X-V-M]

We zoeken een proactieve en enthousiaste financieel medewerker / administrateur voor ons hechte team.

>

Deel je woorden en werk mee aan een nieuwe taal van en voor Zwolle

Productiehuizen De Nieuwe Oost | Wintertuin en Explore the North zoeken samen met kunstenaar Ahilan Ratnamohan deelnemers voor Pidgin Zwolle

>

Wintertuinfestival: kaartverkoop van start en programma rond!

Reken op gesprekken, interviews, podcasts, wandelingen en publicaties met onder meer Connie Palmen, David van Reybrouck en Hanna Bervoets.

>

Vacature voor Hoofd programma-afdeling (28 uur)

We zoeken een ervaren leider met een vernieuwende blik op literaire publieksprogramma's.

>

Jordi Lammers maakt clubblad ‘Kunstgras’ voor Wintertuinsessie

Maker Jordi Lammers bracht voor zijn Wintertuinsessie literatuur en voetbal samen in het clubblad 'Kunstgras'.

>

Projectmanager CELA Europe gezocht

Voor het internationale project CELA is De Nieuwe Oost | Wintertuin op zoek naar een projectmanager.

>