Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Gratis toegang, reserveren niet nodig

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. We maken het programma van Uurtje Oost in het nieuwe seizoen binnenkort bekend.

Donderdag 5 september – Tim Hammer

De Nieuwe Oost maker Tim Hammer werkt op dit moment bij Kameroperahuis aan zijn voorstelling The Art of Walking, een muzikale ode aan onze benen. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat. The Art of Walking van Kameroperahuis is het debuut van Tim Hammer als regisseur, nadat hij zijn sporen al heeft verdiend als (poppen)speler, slagwerker en componist. Hij onderzoekt hierin een vernieuwende vorm van muzikaal objectentheater, met Japanse traditionele Bunraku als inspiratie.​ Tijdens dit Uurtje Oost toont Tim een voorproefje.

Donderdag 12 september

Informatie over dit Uurtje Oost volgt binnenkort.

Donderdag 19 september – Mart van Berckel

De Nieuwe Oost maker Mart van Berckel repeteert op dit moment aan zijn voorstelling Continenten. Samen met vormgever Vera Selhorst laat hij zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Continenten is een koortsachtige visuele trip over de waanzin van het alledaagse. Tijdens dit Uurtje Oost krijg je een inkijkje in het maakproces van de voorstelling.

Woensdag 25 september

Informatie over dit Uurtje Oost volgt binnenkort.

Donderdag 10 oktober – Fernanda Silva

Informatie over dit Uurtje Oost volgt binnenkort.

Contacts

Related items