Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Open podium with work in progress

gratis toegang,  reserveren niet nodig

6 december: Igor Vrebac & Joris Suk

Fysiek theatermaker Igor Vrebac en modeontwerper Joris Suk van modehuis Maison the Faux bundelen hun krachten in een eigenzinnig onderzoek. Vanuit een gedeelde fascinatie voor religieuze esthetiek en ornamentiek onderzoeken ze tijdens een residentie van twee weken in Theater a/d Rijn hoe sensualiteit verbonden is aan seksualiteit. Samen met danser Phoenix Chase-Meares (Club Guy & Roni) laten ze zich inspireren door beelden en bewegingen die in een nauwe samenwerking tussen de drie naar de theatervloer worden vertaald.

Tijdens Uurtje Oost op donderdag 6 december nodigen ze je uit om te kijken naar het resultaat van hun onderzoek.

Over de makers
Igor Vrebac is als theater- en dansmaker verbonden aan De Nieuwe Oost. Igor onderzoekt in zijn voorstellingen onderwerpen als gender, identiteit en sexualiteit. Onlangs was hij genomineerd voor De Nederlandse Dansdagen 2018 en momenteel is zijn voorstelling HEROES te zien in de Nederlandse theaters.

Modeontwerper Joris Suk is onderdeel van modehuis en creatieve studio Maison the Faux. Maison the Faux won vorig jaar de Cultuurprijs Arnhem vanwege hun samenwerking met andere disciplines in de creatieve sector, waarmee het de modescene opschudt. De studio heeft aandacht voor cross-overs in de kunsten en stelt innovatie binnen design en productie als doel.

13 december: De Naakte Waarheid & Simon Boer

De Naakte Waarheid – Muziektheater
De Naakte Waarheid maakt muziek waarin tekst en stijl centraal staan. Hierbij speelt het kollektief met kultureel-maatschappelijke konventies en zoekt het de grenzen op van het klichématige. Op dit moment werkt het kollektief aan een ep over de natuur. Daar blijkt falafel een betere optie dan de kaaskroket, en bezingt het kwartet bomen tot een bos.

Simon Boer – Vrije interactie in theater
Geïnspireerd door videogames is acteur en theatermaker Simon Boer op zoek naar een interactiever theater, waarin bezoeker en voorstelling samensmelten zonder dat dat eng of ongemakkelijk is. Bij Het Huis Utrecht deed hij onderzoek naar hoe een toeschouwer verleid kan worden tot vrij handelen, waarover hij tijdens Uurtje Oost zijn bevindingen en gedachtespinsels deelt.

20 december: Paula Walta, Silke van Kamp & Mees Walter

Silke van Kamp & Mees Walter – SORRY

Ik heb een bloemetje voor de wereld gemaakt. Omdat we haar ziek hebben gemaakt. Enorm boeket van 10 meter. Of ik die 5 cm is. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Mees Walter (4e jaars Performer Toneelacademie Maastricht) en Silke van Kamp (in 2018 afgestuurd Regisseur Toneelacademie Maastricht) maakten samen de solo performance ‘Sorry’. Een spijtbetuiging aan de wereld met koorts én een poging haar schoonheid te vangen binnen de vier muren van een donkere zaal. Denk Fellini en de Dalai Lama die een liefdesbaby maken.

Paula Walta

Paula Walta is sinds jaren artistiek leider en choreograaf van Beeldend Danstheater Telder. Ze werkt op locatie en maak voorstellingen waarin het beeld een belangrijke component is. Afgelopen juni is ze afgestudeerd aan de Master Theatre Practices, waar ze een Artistic Research heeft gedaan naar de beleving van tijd, en hoe ze die beleving als maker kan beïnvloeden. Ze heeft daar vele experimenten mee gedaan en één manier die ze heeft uitgeprobeerd is door haarzelf te zien als materiaal in het licht van de tijd. Ze heeft een filmpresentatie gemaakt, ‘Blind’, die ze tijdens Uurtje Oost met het publiek wil delen en waarover ze na afloop graag in gesprek gaat.

Makers

Contacts

Related items