Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Servische schrijver Katarina Mitrović is onze eregast op het Wintertuinfestival en de eerste gast in het gloednieuwe internationale Writer-in-Residence-programma van Wintertuin. De hele maand november schrijft en verblijft Katarina in het Besiendershuis aan de Waal, waarvandaan ze de stad verkent en nieuwe schrijvers en lezers ontmoet. Daarnaast werkt ze met een vertaler aan de vertaling van haar werk.

Op Notulen van het Onzichtbare lees je een eerste interview met Katarina door Lars Meijer. Op de festivalavond, op 27 november, van het Wintertuinfestival wordt ze door schrijver en radiomaker Nikki Dekker geïnterviewd over maken in een internationale context, en culturele overeenkomsten en verschillen en draagt ze voor uit eigen werk.  

Daarnaast laat Katarina een literair spoor na in de stad: een tekst over haar verblijf die vertaald en gepubliceerd zal worden na Katarina’s vertrek.

Over Katarina

Katarina (Belgrado, 1991) studeerde Servische taal en literatuur en Dramaturgie aan de Universiteit van Belgrado. Ze publiceerde twee poëziebundels, en haar poëtische novelle Not All Houses Have a Yard (Nemaju sve kuće dvorište, 2020) stond op de shortlist voor de Biljana Jovanović Award in 2021. Katarina was als scenarioschrijver verbonden aan de korte fictiefilm One Who Brings Rain (Onaj koji donosi kišu) en aan twee Servische televisieseries. Samen met Bojan Vuletić schreef ze het script voor een serie gebaseerd op een roman van Miodrag Majić.

Wintertuinfestival
Maandag 1 november
Interview | Met Writer in Residence Katarina Mitrović door Lars Meijer

Wintertuinfestival
Zaterdag 27 november

22.30 – 23.00 uur Paarse zaal | Interview met Katarina Mitrović door Nikki Dekker

Foto: Marija Piroški

Meer nieuws

De Twintigers: twaalf debutanten op tour

Vanaf woensdag 2 februari presenteren De Twintigers zich aan het publiek met optredens op diverse podia in Nederland en België.

>

Wintertuinfestival sluit Boekenweek af in Nijmeegse poptempel

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen.

>

Licht uit, spot aan | heropening van de sector

Met onze collega's in het Oosten en Nederland pleiten we voor een heropening van onze noodzakelijke sector: Voeding voor de geest.

>

Kom jij stage lopen bij De Nieuwe Oost I Wintertuin?

Voor aankomende maanden zoeken we stagiairs (x/v/m) bij de afdelingen Podium en Publiciteit.

>

De Nieuwe Oost zoekt een Directeur-bestuurder Performing (M/V/X)

Je geeft leiding aan het team De Nieuwe Oost | theater & dans in Theater a/d Rijn Arnhem

>

Nieuw Hoofd Programma bij Wintertuin: Teddy Tops

Teddy vormt per 1 januari samen met Laurens van de Linde, Tom Verstappen en Merle Findhammer ons programma-team.

>