Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Een poëtische en muzikale fabel die deze tijd overstijgt 

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw hem verlaten heeft wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten. Over kleine mensen met grote dromen en de heldenmoed die het vergt om er het beste van te maken. En hoe politiek beleid in botsing komt met individuele belangen en gevoelens. Theatermaker Freek Vielen vertelt een poëtische en muzikale fabel die deze tijd overstijgt.

Een indringend verhaal over wachten, vluchten en vastzitten door Freek Vielen, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014. 

Tekst en spel: Freek Vielen Dramaturgie: Rosa Vandervost Kostuumontwerp: Sabina Kumeling

Decor en licht: Czeslaw de Wijs Muziekcompositie: Harald Austbø, ingespeeld door: Harald Austbø cello/ 5-snarige cello, George Dumitriu altviool & viool, Pau Sola celloHarald Austbø Productie: De Nieuwe Oost & De Nwe Tijd.

Salons

Elke derde woensdag van de maand: verdiepend programma

We organiseren samen met ArtEZ hogeschool voor de kunsten elke derde woensdag van de maand een verdiepend programma rondom deze voorstelling: de salons. In totaal worden er vijf salons georganiseerd waarin schrijvers, denkers, makers, studenten en publiek discussiëren over de thema’s uit het stuk. Centraal staat de vraag hoe kunst zich verhoudt tot de maatschappij en wat kunst kan betekenen in deze tijd.

27/9 Dichter Maarten van der Graaff over morele vraagstukken
25/10 Burgemeester Hubert Bruls over het asielvraagstuk
15/11 Universitair docent Muziek, Religie en Ritueel Martin Hoondert over rituelen
20/12 Schrijver Jeroen Olyslaegers over activisme en de verantwoordelijkheid van een auteur
31/1 Componist Harald Austbo over het componeren voor de voorstelling

Koop hier je kaartje voor de salons. 

Boek

Uitgave met monoloog en reflecties van de salons

De tekst van De Aankomst van de Titanic wordt uitgegeven door De Nieuwe Oost. Het boekje heeft een zigzag-omslag, waar later Reflecties op de Aankomst aan kan worden toegevoegd: een bundeling van de teksten die uit de salons naar voren komen. Je kunt de uitgave kopen na afloop van de voorstelling of bestellen via deze webshop.

vast in de tijd
vast op een plek
gewond – maar nog niet gezonken 

Volgende quote

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve Hopkins

Voor vragen over pers en publiciteit kun je terecht bij Marleen Stevering

Gerelateerde items