Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Een poëtische en muzikale fabel die deze tijd overstijgt 

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw hem verlaten heeft wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten. Over kleine mensen met grote dromen en de heldenmoed die het vergt om er het beste van te maken. En hoe politiek beleid in botsing komt met individuele belangen en gevoelens. Theatermaker Freek Vielen vertelt een poëtische en muzikale fabel die deze tijd overstijgt.

Een indringend verhaal over wachten, vluchten en vastzitten door Freek Vielen, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014. 

Tekst en spel: Freek Vielen Dramaturgie: Rosa Vandervost Kostuumontwerp: Sabina Kumeling

Decor en licht: Czeslaw de Wijs Muziekcompositie: Harald Austbø, ingespeeld door: Harald Austbø cello/ 5-snarige cello, George Dumitriu altviool & viool, Pau Sola celloHarald Austbø Productie: De Nieuwe Oost & De Nwe Tijd.

Boek

Uitgave met monoloog en reflecties van de salons

De tekst van De Aankomst van de Titanic wordt uitgegeven door De Nieuwe Oost. Het boekje heeft een zigzag-omslag, waar de Reflecties op de Aankomst aan zijn toegevoegd: een bundeling van de teksten die uit de salons naar voren komen. Je kunt de uitgave kopen na afloop van de voorstelling of bestellen via deze webshop.

vast in de tijd
vast op een plek
gewond – maar nog niet gezonken 

Volgende quote

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve Hopkins

Gerelateerd nieuws

Vijf keer De Aankomst van de Titanic in Arnhem

Voorstelling is nog tot eind januari op tour.

TAGS: theater monoloog voorstelling

>

Gerelateerde items