Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. De makers van De Nieuwe Oost zullen te zien zijn op diverse locaties in de openbare ruimte en op onverwachte plekken.

Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. De Arnhemse Uitnacht start met de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in de Stadhuishal om 17.30 uur en een publieksopening op de Markt om 19.00 uur. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

2e editie met een uitgebreider programma

“Het publiek kan dit jaar een programma bezoeken met onder andere muziek, zang, dans en theater. Op diverse locaties zijn er beeldende kunstinstallaties en zijn er creatieve workshops in horecazaken en bij winkeliers.” zegt Ruud van Meijel, voorzitter van de Arnhemse Uitnacht. “Niet alleen is het programma ten opzichte van vorig jaar flink uitgebreid, ook het aantal locaties is toegenomen. Cultuurhuizen die tijdens de 2e Arnhemse Uitnacht hun deuren openen zijn Introdans, Coehoorn Centraal, Luxor Live, Theater a/d Rijn, Collectie DE.GROEN, Rozet, Focus Filmtheater en Stadstheater Arnhem.”

De Nieuwe Oost op de Arnhemse Uitnacht

Symphony of Fire  – De Markt 19:00

duurzaam pyromuzikaal machineorkest met de geur van ozon

Sinds de holbewoners is vuur en bliksem al topentertainment voor de gehele mensheid. Nu gebruiken twee uitvinders uit Deventer  – Uwe Dobberstein en Peter de Man – deze oerkrachten voor hun muzikale symfonieën. De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve met een volledig akoestisch orkest dat zowel overdonderende en grootse drum- en gitaarpartijen kan spelen, als fragiele en mooie melodieën. 

Deze adembenemende muzikale en visuele show moet je in levende lijve zien, horen en voelen.

Booi Kluiving – KEK @Luxor Live 20:00 – 20:30 / 21:00 – 21:30

Over een internetgeneratie die zich niet begrepen voelt

Theatermaker Booi Kluiving (verbonden aan De Nieuwe Oost) dook als alterego Anon onder in de rechte internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft.  Een multidisciplinaire voorstelling over de dubbelzinnige verhouding van de jonge generatie met het internet.

Talkpoeder ft NEW  20:00-20:15 / 20:30 – 20:45 / 21:00 – 21:15 / 21:30 – 21:45 / 22:00 – 22:15 / 22:30 – 22:45 in Theater a/d Rijn

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten/producers elkaar op het podium ontmoeten. Drie getalenteerde producers van Nieuwe Electronische Waar (NEW), een platform voor electronische muziek in Oost Nederland,  improviseren op allerlei manieren op literaire voordrachten van schrijvers en theatermakers van De Nieuwe Oost. Tijdens de Arnhemse Uitnacht zijn dat Elemenopee, meercat en BrakeFast van NEW samen met Laurens van de Linde, Koen Frijns en Merel van Slobbe.

Sophie Mayeux – Die Verwandlung 20:45 – 21:05 / 21:45 – 22:05 / 22:45 – 23:05 in Theater a/d Rijn

Op 8 februari gaat Die Verwandlung van dansmaker Sophie Mayeux in première tijdens het Moving Futures Festival in Arnhem. In de voorstelling, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, onderzoekt Sophie Mayeux het evolutionaire proces van het leven. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. Tijdens de Arnhemse Uitnacht krijg je een korte preview te zien.

Schrijvers van De Nieuwe Oost @ Collectie de Groen 20:00 – 23:00

Drie schrijftalenten van De Nieuwe Oost dragen voor uit eigen werk bij Collectie de Groen.

Marjolein Takman (1991) schrijft proza en non-fictie. Ze studeerde af aan Creative Writing ArtEZ en bracht afgelopen jaar het chapbookJachtseizoen uit: een novelle over een meisje en een invaldocente die ieder gevangen zitten in hun eigen onmacht.

Jante Wortel (1996) studeerde aan ArtEZ Creative Writing en werkt momenteel aan haar debuutroman, die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen. Afgelopen half jaar deed ze mee met Het Wilde Oosten en toerde ze met een vertelvoorstelling door Nederland.

Wout Waanders (1989) schrijft poëzie en proza en stond onder meer op de Zwarte Cross, Zomerparkfeest en Lowlands. Van zijn hand verscheen het chapbook Olifantopia, een dichtbundel die leest als een pretpark.

Morning Rave za 26 januari 09:00 – 10:00 in Theater a/d Rijn

Na het grote succes van vorig jaar organiseren De Nieuwe Oost en danscollectief Arnhemse Meisjes – New Seeds opnieuw een Morning Rave in Theater a/d Rijn.

Dit keer beginnen we met een korte dance battle tussen de dansers van Ruben Chi (urban) en de Arnhemse Meisjes (hedendaagse dans). Daarna mogen ook jouw voetjes van de dansvloer. Stilstaan is dan ook onmogelijk wanneer je de vette beats en dansbare hits van dj HizzL hoort. Geen alcohol en drugs maar smoothies en juices.

 

Gerelateerde items