Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

De 3e editie van de Arnhemse Uitnacht viert op vrijdag 24 januari 2020 kunst en cultuur in zijn volle glorie. In de binnenstad van Arnhem zijn op 20 verschillende locaties meer dan 100 acts, optredens, voorstellingen en exposities te zien. In 16 horecazaken is er een Uitmenu en zijn er diverse optredens. De Arnhemse Uitnacht start om 18.30 uur met een prikkelende opening in Concertzaal Musis waar ook de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt. Tijdens de Arnhemse Uitnacht programmeert De Nieuwe Oost in Theater a/d Rijn. Het volledige programma is nu te vinden op www.arnhemseuitnacht.nl

De Nieuwe Oost op de Arnhemse Uitnacht

Ibrah Silas Jackson – Poppenhuis
Het poppenhuis is een dansvoorstelling die verbindingen en relaties weerspiegelt tussen hiphop en jazzmuziek. Tijdens deze voorstelling vertalen dansers het gat tussen hiphop en jazzmuziek naar bewegingen door een vrije improvisatie van lichaamsbeweging. In de eerste act wordt storytelling in de hiphopmuziek gevierd. Tijdens deze performance vertegenwoordigen de verschillende verdiepingen van Theater aan de Rijn elk een ander element van hiphop. De tweede act is een waardering voor de wortels van hiphop.
20.00 – 20.30 & 22.00 – 22.30 / Foyer

MINKA (De Nieuwe Oost)
MINKA maakt frisse Nederlandstalige elektropop met lompe synths, lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Zwevend op haar beats neemt ze je mee haar roze wereld in. Speels, met scherpe teksten maar vooral ook dansbaar. Want iedereen wil dansen op de muziek van MINKA. Ook mensen die niet willen dansen, die dansen stiekem. Klinkt als: een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.
20:15 – 20:30 en  22.15-22.30/ Foyer / www.minka.nu

L’enfant Terrible – Muziektheater ArtEZ
L’ENFANT TERRIBLE is een mysterieus, visueel strelend muziektheater, over twee
jongens die zijn opgevoed volgens de strikte regels van de bijbel. Zij staan nu, jaren later, van God los en lamgeslagen, toe te kijken naar hun eigen ondergang. Kunnen ze eigenlijk wel overleven zonder steuntje in de rug van die onzichtbare man daarboven? Knielend in de biechtstoel graven ze terug in hun verleden en gaan zij de zoektocht aan naar het ontastbare Goddelijke én het meedogenloze oordeel in goed en kwaad. Want uiteindelijk willen we allemaal goed zijn… Toch?
20.45 – 21.35 / Bovenzaal

Frino – De Nieuwe Oost | Pop 
Electro-Brabo-Aso-Hop duo Frino bestaat uit bokser/vuilnisman/schrijver/muzikant Koen ‘Frino’ Frijns en bruiloften en partijen toetsenist en producer Ruben den Brok. Beide mannen hebben een C.V. die absoluut ongeloofwaardig klinkt, maar waarvan geen woord is gelogen. De song ”achterlaaier” is dan ook een directe verwijzing naar de tijd van Koen als vuilnis man.

22.15 – 22.30 en 23.30-23.45 / Foyer

Vies Gemaakt – Muziektheater ArtEZ
Vies Gemaakt is een muziektheatervoorstelling over enkele van de vele gevolgen van seksueel misbruik; angst, de controle verliezen en het vies voelen in eigen lichaam. Door middel van zelfgeschreven teksten, muziek, dans en beeldende kunst vertaalt Maxime Schräder samen met performers Tiffany Vicario en Marlous van Noordwijk de angst voor de mannen in de nacht, de verwerkelijking van die angst en het gevolg daarvan.
22.45 – 23.00 & 23.45 – 0.00 / Bovenzaal / De voorstelling is niet geschikt voor kinderen (16+)

Let’s Play – Booi Kluiving (De Nieuwe Oost)
Waarom spelen we zo graag? Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze kostbare tijd zouden moeten doen. Via games gaat theatermaker Booi Kluiving (KEK) op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. Tijdens de Uitnacht repeteert Booi in Theater aan de Rijn voor Let’s Play en geeft hij je de mogelijkheid een kijkje te nemen in zijn maakproces.
21.45 – 22.00 & 23.15 – 23.30 / Benedenzaal

Morning Rave – Ruben Chi (De Nieuwe Oost) & DJ LUCYLOVE
Na een succesvolle eerdere editie organiseren De Nieuwe Oost en urban dansmaker Ruben Chi tijdens de Arnhemse Uitnacht wederom de afsluiter van de Arnhemse Uitnacht: een Morning Rave in Theater a/d Rijn. Na raves in Londen, Berlijn en Amsterdam is het nu aan Arnhem de beurt het weekend goed te beginnen op de dansvloer. Geen alcohol en drugs maar smoothies en juices.

De muziek zal verzorgd worden door DJ LUCYLOVE. Resident DJ bij de Morning Rave “The Energy Movement” bij De School in Amsterdam. Tevens ook een bekende danser en veelzijdige creatieveling, zij zal in samenhang met Ruben Chi en een aantal dansers de Morning Rave verzorgen met de beste tunes & groovende vibes. LUCYLOVE zal ons muzikaal begeleiden tijdens de Arnhemse morning rave bij Theater a/d Rijn, so get ready to be inspired!
09:00 – 10:00 (in de ochtend ná de Arnhemse Uitnacht, zaterdag 24 januari) / Bovenzaal

Gerelateerd nieuws

Arnhemse Meisjes genomineerd voor Cultuurprijs Arnhem

Danscollectief Arnhemse Meisjes genomineerd voor Cultuurprijs Arnhem

TAGS: arnhem arnhemse meisjes uitnacht cultuurprijs

>

Gerelateerde items