Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Bang Voor Kunst

In het kader van Overijssel Viert Vrijheid presenteren Kunstenlab, De Nieuwe Oost pop en De Perifeer Bang Voor Kunst: een divers programma over de interactie tussen kunst en politiek, (zelf)censuur en artistieke vrijheid. Vanaf 5 april tot en met 3 juni kunnen geïnteresseerden genieten van diverse discussies over wie er bepaalt of kunst een politieke lading heeft, welke politieke grenzen de kunst verkent, en waarom kunst aan banden gelegd moet worden. Door middel van een tentoonstelling, lezingen, een debat, een concert en een serie podcasts worden de grote thema’s aangesneden.

 

Volledig programma Bang voor Kunst

5 april – Podcast Bang Voor Kunst

19 april – Podcast: Bang voor Kunst, de tentoonstelling

24 april t/m 3 juni – Tentoonstelling Bang voor Kunst in Kunstenlab

6 mei – Podcast Bang Voor Hiphop

19 mei – Panelgesprek Bang voor Hiphop in Burgerweeshuis

30 mei – Lezing John Heymans + concert Kraftformer in Kunstenlab

3 juni – Lezing Jonas Staal

 

Tentoonstelling Bang Voor Kunst

Het uitgangspunt voor de tentoonstelling in Kunstenlab is het spanningsveld tussen kunst en politiek. In de tentoonstelling is werk te zien én te horen van Olphaert den Otter, Domenique Himmelsbach de Vries en Wessel Westerveld.

 

Panelgesprek Bang Voor Hiphop

Onder leiding van Stijn Schuurman en Dennis Platvoet beschouwen we de actuele verhouding tussen hiphop en de politiek. Te gast zijn Angelo Bromet, boeker en talentontwikkelaar bij De Melkweg Amsterdam, Natascha Slagtand (aka Tasha’s World), mede-oprichter van House of Knowledge, en Zwolse rapper en jongerenwerker Rico (Opgezwolle/Rico & Sticks).

 

Lezing John Heymans & Concert Kraftformer

Cultuurfilosoof John Heymans geeft een lezing over de historische achtergronden van de Intonarumori en legt verbanden met de actualiteit. Een aantal van de Intonarumori die Wessel Westerveld bouwde, worden aansluitend in een optreden gebruikt. Voor dit concert gaat hij een samenwerking aan met Rick Boerman en Patrick Jonkman onder de naam Kraftformer.

 

Lezing Jonas Staal

Jonas Staal komt een lezing geven over ‘kunst en macht’. De aanleiding is zijn publicatie Propaganda Art in the 21st Century. Hierin toont hij aan dat er een voortdurende wisselwerking is tussen macht en kunst.

Gerelateerde items