Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Biografie van een Vlieg is een posterverhaal dat, al wandelend of fietsend, langs de weg te lezen is.

Omdat het jaarlijkse Wintertuinfestival vanwege corona niet door kon gaan, werden de posterplekken, die normaal gesproken het evenement aankondigen, gebruikt voor een vertelling. Jaap Robben schreef een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, voor jong en oud. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is.

Met Biografie van een Vlieg verplaatsen we het podium: het festivalprogramma vindt dit jaar niet in theaters en popzalen plaats, maar in de buitenlucht. De posterplekken zijn niet langer een aankondiging, maar worden bladzijden uit een boek. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden alle inwoners lezers.

Luister mee!

Ter ondersteuning van de wandelroute heeft Jaap het verhaal per hoofdstuk ingesproken. Mocht een weg afgesloten zijn of de zon net iets te fel op de poster schijnen, pak dan het missende hoofdstuk erbij. Je beluistert de voorgelezen hoofdstukken hier.

Wil je meer weten over Jaap en dit project? Luister via Soundcloud of Spotify naar naar de podcast Het grote gesprek. Sophie Reinders gaat in anderhalf uur met Jaap de diepte in en spreekt hem over zijn veelzijdige oeuvre.

Volgende quote

Op tour en in boekvorm

Biografie van een Vlieg was van 5 t/m 29 november te lezen in Nijmegen en ging mid november op tour naar Leeuwarden, als onderdeel van Explore the North. Maart 2021 is het verhaal te lezen in Tilburg (i.s.m. TILT) en Arnhem, als onderdeel van Nieuwe Types.

Nog meer goed nieuws: Biografie van een Vlieg is in boekvorm te bestellen bij Uitgeverij LoopvisPaul Faassen ontfermde zich over de tekeningen, wat resulteerde in een prachtig (cadeau)boekje voor lezers van alle leeftijden.

Veel mensen vlogen mee! Via #biografievaneenvlieg en mail kwamen talloze reacties van wandelaars en fietsers binnen. Superleuk! Ook de pers schreef over dit project. Lees er meer over op de websites van De GelderlanderLeeuwarder Courant8weekly en Omroep Gelderland.

Contactpersonen

Heb je een vraag of interesse in dit project? Neem contact op met Lisanne.

Gerelateerd nieuws

Heel maart: online festival Nieuwe Types

Geniet van podcasts, interviews, lunchspreekbeurten, films, wandelingen, schrijversgesprekken en veel meer!

TAGS: festival Nieuwe Types online arnhem

>