Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Biografie van een Vlieg is een posterverhaal dat, al wandelend of fietsend, langs de weg te lezen is.

Omdat het jaarlijkse Wintertuinfestival vanwege corona niet door kon gaan, werden de posterplekken, die normaal gesproken het evenement aankondigen, gebruikt voor een vertelling. Jaap Robben schreef een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, voor jong en oud. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is.

Met Biografie van een Vlieg verplaatsen we het podium: het festivalprogramma vindt dit jaar niet in theaters en popzalen plaats, maar in de buitenlucht. De posterplekken zijn niet langer een aankondiging, maar worden bladzijden uit een boek. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden alle inwoners lezers.

Wil je meer weten over Jaap en dit project? Luister via Soundcloud of Spotify naar naar de podcast Het grote gesprek. Sophie Reinders gaat in anderhalf uur met Jaap de diepte in en spreekt hem over zijn veelzijdige oeuvre.

Biografie van een Vlieg is een project van De Nieuwe Oost I Wintertuin, met ondersteuning van het Prins Bernhard CultuurfondsLIRA FondsFonds21Nederlands LetterenfondsGemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.

 

Volgende quote

Op tour en in boekvorm

Biografie van een Vlieg was van 5 t/m 29 november te lezen in Nijmegen en ging mid november op tour naar Leeuwarden, als onderdeel van Explore the North. Goed nieuws! In 2021 gaat de tour verder, onder meer langs Tilburg (i.s.m. TILT). Volg ons op FacebookInstagram of via de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Nog meer goed nieuws: Biografie van een Vlieg verschijnt ook in boekvorm! Op 12 februari verschijnt bij Uitgeverij Loopvis een speciale uitgave. Paul Faassen ontfermde zich over de tekeningen, wat resulteerde in een prachtig (cadeau)boekje voor lezers van alle leeftijden.

Contactpersonen

heb je een vraag of interesse in dit project? Neem contact op met Lisanne.

Gerelateerde items