Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Boekpresentatie 'Geen plaats voor steen' in de Wijkfabriek Wolfskuil

De beste teksten uit Wintertuins Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

Woensdagavond 4 maart is de boekpresentatie van ‘Geen plaats voor steen: verhalen en gedichten uit landen in oorlog’. Een bijzonder Nederlandstalig programma met voordrachten, gesprekken en muziek. De uit Syrië gevluchte Nazir Alahmad, Raafat Monther en Ghiath Ghanem lezen hun teksten voor. Toegang is gratis.

‘Geen plaats voor steen’ is een bundel met de beste teksten uit Wintertuins Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers: verhalen, gedichten en columns van Nazir Alahmad, Raafat Monther, Ghiath Ghanem, Tedros Solomun, Fatih Taskesen en Taer Hudafa. Deze zes nieuwkomers schreven en herschreven hun teksten onder begeleiding van schrijver Marjolein Visser. Nazir, Raafat, Ghiath, Tedros, Fatih en Taer schrijven omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

Tijdens de boekpresentatie zullen Nazir, Raafat en Ghiath voordragen uit eigen werk en geïnterviewd worden door hun schrijfbegeleider Marjolein Visser. Dar al Yasmin verzorgt de muziek en een korte presentatie. Na afloop is de bundel ‘Geen plaats voor steen’ te koop voor vijf euro. Deze avond wordt georganiseerd door Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost, en Dar al Yasmin, gevestigd in de Wijkfabriek Wolfskuil.

Contactpersonen

Voor vragen mail Noortje

Gerelateerd nieuws

Debuutroman Restmens van Marjolein Visser verschenen!

Afgelopen week verscheen debuutroman Restmens bij uitgeverij Podium.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost in 2,5 minuut!

Wat doet De Nieuwe Oost allemaal? Veel! Maar we hebben het, samen met NNFilm, in 2,5 minuut voor jou samengevat.

TAGS: dans literatuur pop multidisciplinair

>

Marjolein Visser ontvangt PAX Duif

Op de Internationale Dag van de Vrede reikte vredesorganisatie PAX aan Marjolein een PAX Duif uit.

TAGS: literatuur wintertuin prijs

>