Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Schrijver Tommy Wieringa (Joe Speedboot, Dit zijn de namen) stelde de volgende vragen in zijn column in NRC Handelsblad:

‘Heeft de gedwongen stilstand geleid tot introspectie, en introspectie tot zelfverbetering? De hemel is schoon nu, het water helder, en onze ziel, komt die ook gewassen tevoorschijn straks?’ Door het coronavirus zitten we allemaal binnen, verplaatsen we ons alleen nog maar van bank naar bed en vice versa. Bij hoge uitzondering komen we buiten. Het lijkt alsof we stilstaan. Maar het feit dat wij als mensen binnen blijven, betekent niet dat er geen beweging meer is. Juist als we vanuit ons raam naar de straten, de parken, de stegen kijken, ontvouwt de beweging zich voor onze ogen.’

Het lijkt alsof we eilandjes zijn geworden. Wat iedereen nu mist is contact. Met je buren, met je familie en met je medestudenten. Daarom koppelen we deelnemers aan elkaar om verbinding tot stand te brengen. Doe je mee?

Tweede editie Briefwisseling, i.s.m. LUX Nijmegen

In januari vond de eerste editie van de Briefwisseling plaats, waarbij we studenten aan elkaar koppelden. Momenteel zijn we, samen met LUX Nijmegen, bezig met een tweede reeks. Als onderdeel van de programmareeks ‘Instant Loneliness’.

Met een schrijfopdracht, geformuleerd door schrijver Koen Frijns, gebruik je dit thema om jouw brief vorm te geven. Schrijf je verhaal dat voortkwam uit onderstaande opdracht op in een brief en stuur deze naar Postbus 1155, 6501 BD Nijmegen of mail je brief naar debat@lux-nijmegen.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat het bij een andere briefschrijver terecht komt.

STAP 1
Kijk vijf minuten uit je raam en schrijf alle dingen op die bewegen. Dat kan wat vuilnis op de grond zijn, de takken van een boom, een auto die voorbij rijdt.

STAP 2
Kijk nu aandachtig naar de bewegingen. Bewegen de takken van die boom anders in de top? Danst dat stukje vuilnis? Of struikelt het maar? Verandert de beweging als de wind draait? Noteer je bevindingen.

STAP 3
Schrijf een brief waarin je vertelt wat je ziet en wat je mist. Vertel ook wat over jezelf zodat de lezer wat meer te weten komt over jou.

SPREEKUREN
Tijdens de themaweek van Instant Loneliness, organiseren we spreekuren om vragen van briefschrijvers te beantwoorden. Je kunt op vaste momenten bellen met onze maker Marjolein Visser. Je kunt je aanmelden voor de spreekuren door een mail te sturen naar debat@lux-nijmegen.nl. Je krijgt dan te horen op welke momenten je met Marjolein kunt bellen.

Gerelateerde items