Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

buiten zinnen festival: 25 april t/m 30 mei

Dit jaar doet we het net even anders! Het buiten zinnen festival, hét festival voor en door jongeren t/m 25 jaar, vindt niet plaats in één weekend, maar van 25 april t/m 30 mei. Met o.a. workshops, gezamenlijke schrijfsessies, interviews, open podium en een grote taalquiz! We maken onverwachte combinaties, draaien rollen om, leren van andere vormen van verhalen vertellen en laten zien wat taal allemaal kan zijn. Want taal is voor iedereen net even anders. Onder meer  Jaap Robben, Naomi Veldwijk, Lisa Weeda, Jim Glerum, Daan Doesborgh, Mahat Arab, Jordi Lammers, Marco Martens, Elfie Tromp en Jesse Laport staan op het programma.

Volg ons op Facebook of Instagram voor de laatste updates en om je aan te melden!

Over jongerenplatform buiten zinnen

Buiten zinnen is een jongerenplatform van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, Mensen Zeggen Dingen en De Nieuwe Oost I Wintertuin. In 2017 zag de eerste editie van buiten zinnen het levenslicht. Tijdens dit jaarlijkse literaire festival komen jongeren en jongvolwassenen in aanraking met literatuur in al haar facetten. We brengen hen in contact met nieuwe, jonge en hippe auteurs.

Inmiddels is er naast het festival ook een talentontwikkelingstraject gestart waar we zowel off- als online talent mee willen stimuleren, ondersteunen en een podium willen bieden. Want wij geloven dat iedereen kan schrijven. Er zijn workshops, onder de noemer buiten zinnen klimt in de pen, door auteurs die erg aanspreken bij de doelgroep en als inspiratiebron kunnen dienen. Er worden online tutorials gemaakt, buiten zinnen vertelt en jong talent krijgt de kans om te laten zien wat ze kunnen, buiten zinnen presenteert.

Nu is er het buiten zinnen-educatieproject voor ROC-studenten. Tijdens dit project combineren wij het lezen van The Hate U Give van Angie Thomas met het kijken naar de boekverfilming. Daarna gaan de studenten in gesprek over vooroordelen en uiteindelijk gaan ze, onder leiding van dichters, spoken word artiesten en rappers schrijven over hun eigen vooroordelen. Zo combineren we burgerschap met creative writing en leesbevordering.

Waarom wij dit doen? Omdat wij geloven in de kracht van plezier in taal!

We organiseren Buiten Zinnen samen met

Contactpersonen

Vragen over buiten zinnen? Laat het Elke weten.

Gerelateerde items