Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Buiten zinnen klimt op het podium: 16 juli

We moesten er even op wachten, maar we mogen weer het podium op klimmen. Dat doen we dus gelijk goed, met maar liefst vier podia op één avond! Rising star Ishfarah Esseboom trapt het programma af op het Marienburgplein. Bij Dekker v.d. Vegt betreedt literaire alleskunner Elfie Tromp het podium en neemt talenten waar wij buitenzinnig trots op zijn mee: Thijs Kersten, Anne Giessen, Melissa Ketelaar en Derk Wijkamp. Marco Martens zal Bibliotheek De Mariënburg omtoveren tot een klein theater met zijn muzikale voorstelling Vera en neemt Yorick de Kruik mee om het programma daar te openen. In het Festivalhuis zet Jesse Laport de boel op stelten met het open podium Tapschrift.
Dat wil je natuurlijk niet missen. Gelukkig hoeft dat ook niet! Jij gaat namelijk een route maken langs alle podia en aan het einde van de avond komt iedereen samen in de bibliotheek voor een stampend optreden van Frino. Wij kunnen niet wachten! Jij wel?
Tickets koop je hier. Volg ons op Facebook of Instagram voor de laatste updates!

Over jongerenplatform buiten zinnen

Buiten zinnen is een jongerenplatform van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, Mensen Zeggen Dingen en De Nieuwe Oost I Wintertuin. In 2017 zag de eerste editie van buiten zinnen het levenslicht. Tijdens dit jaarlijkse literaire festival komen jongeren en jongvolwassenen in aanraking met literatuur in al haar facetten. We brengen hen in contact met nieuwe, jonge en hippe auteurs.

Inmiddels is er naast het festival ook een talentontwikkelingstraject gestart waar we zowel off- als online talent mee willen stimuleren, ondersteunen en een podium willen bieden. Want wij geloven dat iedereen kan schrijven. Er zijn workshops, onder de noemer buiten zinnen klimt in de pen, door auteurs die erg aanspreken bij de doelgroep en als inspiratiebron kunnen dienen. Er worden online tutorials gemaakt, buiten zinnen vertelt en jong talent krijgt de kans om te laten zien wat ze kunnen, buiten zinnen presenteert.

Nu is er het buiten zinnen-educatieproject voor ROC-studenten. Tijdens dit project combineren wij het lezen van The Hate U Give van Angie Thomas met het kijken naar de boekverfilming. Daarna gaan de studenten in gesprek over vooroordelen en uiteindelijk gaan ze, onder leiding van dichters, spoken word artiesten en rappers schrijven over hun eigen vooroordelen. Zo combineren we burgerschap met creative writing en leesbevordering.

Waarom wij dit doen? Omdat wij geloven in de kracht van plezier in taal!

We organiseren Buiten Zinnen samen met

Contactpersonen

Vragen over buiten zinnen? Laat het Elke weten.

Gerelateerde items