Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Een belangrijke stap in de talentontwikkeltrajecten voor schrijvers die wij bieden is het maken van een chapbook. Een chapbook is te vergelijken met wat een ep is voor een muzikant: een visitekaartje, een eerste proeve van het kunnen van de maker. Het is een kleine uitgave die de opmaat vormt voor een contract bij een landelijke uitgever. Daarnaast wordt het chapbook ingezet om de schrijver onder de aandacht te brengen van programmeurs en andere literaire professionals.

In het gehele proces van de totstandkoming van het chapbook werkt de schrijver nauw samen met onze redacteuren. De schrijver mag zelf een illustrator uitkiezen die het omslag van het chapbook ontwerpt – vaak zijn dit jonge ontwerpers die we hiermee een nieuw platform bieden. Om het chapbook te presenteren vragen we de schrijver een performance te maken. Wij stellen met de schrijver(s) een diverse avond samen waarin de nieuwe chapbooks voor het voetlicht worden gebracht. Ook wordt in nauw overleg een strategie bepaald voor de marketing van de boeken. We maken daarbij gebruik van onze eigen netwerken en dat van de schrijver. Het gehele proces is dus een nauw samenwerkingsverband waarbij de behoeften en mogelijkheden van de schrijver centraal staan. De chapbooks vind je in onze webshop of je kunt ze verkrijgen bij de betere boekhandel.

Uitgelicht

een voorwerp dat nog leeft

In de essays en gedichten in een voorwerp dat nog leeft verbindt Nikki Dekker persoonlijke associaties, ideeën en ervaringen met een kritisch denken over kapitalisme, seksisme en kolonialisme. Ze schrijft over systemen, onderzoekt en bevraagt die, en wijst ons op de paradoxen waarin we ons bevinden. Welke vrijheden geven we ons lichaam, onze carrière en ons liefdesleven in een wereld die bepaald wordt door macht en marketing? Bekijk een voorwerp dat nog leeft in onze webshop.

Mogelijke eigenschappen

In de novelle Mogelijke eigenschappen onderzoekt Corinne Heyrman het onderzoeken. Hoe weet je ooit wat waar is? Wie je bent, en waar je vandaan komt? En doet het er wel toe om de echte waarheid te weten te komen, of is de zoektocht net zo interessant? Bekijk Mogelijke eigenschappen in onze webshop.

Contactpersonen

Heb je vragen over de chapbooks? Stuur Thom een mail.

Gerelateerd nieuws

Nu te beluisteren: Talkpoeder ep

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver.

TAGS:

>

Wout Waanders genomineerd voor Herman de Coninckprijs

Wout Waanders ontvangt voor zijn debuutbundel Parkplan een nominatie voor de Herman de Coninckprijs.

TAGS:

>

Debuutroman Helena Hoogenkamp over liefde en rouw

Helena Hoogenkamp's debuutroman Het aanbidden van Louis Claus verschenen bij De Bezige Bij.

TAGS:

>