Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Close Reading Club is een digitale leesclub waarbij je in een klein uur samen één tekst gaat doorgronden. Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? Onder leiding van een schrijver, dichter of denker ontleden vier leesclubs vier verschillende teksten. Samen de diepte in; een ontdekkingstocht naar het interpreteren en doorgronden van verhalen en gedichten.

De leesclubs zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Je kunt je voor allemaal, maar ook voor eentje (of twee, of drie) inschrijven. Per leesclub is er gemiddeld 10 minuten voorbereiding nodig. Je ontvangt de Zoom-link in je mail.

In het najaar van 2020 vonden de eerste vier Close Reading Clubs plaats met o.a. Babs Gons, Eva Meijer, Maarten van der Graaff en Kila van der Starre. De Close Reading Clubs vinden vanaf januari iedere derde vrijdag van de maand plaats onder leiding van: Mathijs Sanders, Marianne Dagevos, Charlotte Van den Broeck en Nele Eeckhout.

 

Leesclub met Nele Eeckhout

 

In april gaan we niet lezen met de leesclub, maar luisteren! Onder leiding van Nele Eeckhout nemen we twee podcastafleveringen onder de loep. ‘The Truth‘ uit de podcast Strangers van Lea Thau en ‘Advance‘, de eerste aflevering van de minireeks ‘No’ van de podcast The Heart door Kaitlin Prest.

Nele Eeckhout is podcastmaker en won in 2014 de NTR Radioprijs met haar documentaire Vogelen. Ze is onderdeel van audiocollectief SCHIK, bekend van gelauwerde podcast als El Tarangu, BOB en Roes. BOB won de publieksprijs bij De Tegel. Daarnaast won de serie de prijs voor ‘Storytelling’ en de prijs voor ‘Beste podcast van Nederland’ tijdens de uitreiking van de Dutch Podcast Awards. Samen met Nele kijken we naar de verschillende vormen van dit relatief nieuwe genre van de literatuur en welke impact deze hebben. Haal je ticket!

Contactpersonen

Voor meer informatie, neem contact op met Tom

Gerelateerde items