Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Close Reading Club is een digitale leesclub waarbij je in een klein uur samen één tekst gaat doorgronden. Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? Onder leiding van een schrijver, dichter of denker ontleden vier leesclubs vier verschillende teksten. Samen de diepte in; een ontdekkingstocht naar het interpreteren en doorgronden van verhalen en gedichten. De leesclubs zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Je kunt je voor allemaal, maar ook voor eentje (of twee, of drie) inschrijven. Per leesclub is er gemiddeld 10 minuten voorbereiding nodig.

In het najaar van 2020 vonden de eerste vier Close Reading Clubs plaats met o.a. Babs Gons, Eva Meijer, Maarten van der Graaff en Kila van der Starre. De Close Reading Clubs vinden vanaf januari iedere derde vrijdag van de maand plaats.

Onder leiding van Mathijs Sanders bespreken we op vrijdag 22 januari twee verhalen van Rob van Essen. Deze schrijver won twee jaar geleden de Libris Literatuur Prijs voor De goede zoon, maar voor deze laudatie stond hij al bekend als een van de beste schrijvers van korte verhalen in Nederland. In de leesclub lezen we de openingsverhalen uit zijn veelgeprezen bundels Hier wonen ook mensen (2014) en Een man met goede schoenen (2020). 

Mathijs Sanders is hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sanders is een geliefd docent die met zijn enthousiasme zelfs de grootste scepticus aan het lezen krijgt. We kunnen ons geen betere leesclubbegeleider wensen!

Contactpersonen

Voor meer informatie, neem contact op met Tom

Gerelateerde items