Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Close Reading Club is een digitale leesclub waarbij je in een klein uur samen één tekst gaat doorgronden. Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? Onder leiding van een schrijver, dichter of denker ontleden vier leesclubs vier verschillende teksten. Samen de diepte in; een ontdekkingstocht naar het interpreteren en doorgronden van verhalen en gedichten.

De leesclubs zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Je kunt je voor allemaal, maar ook voor eentje (of twee, of drie) inschrijven. Per leesclub is er gemiddeld 10 minuten voorbereiding nodig. Je ontvangt de Zoom-link in je mail.

In het najaar van 2020 vonden de eerste vier Close Reading Clubs plaats met o.a. Babs Gons, Eva Meijer, Maarten van der Graaff en Kila van der Starre. De Close Reading Clubs vinden vanaf januari iedere derde vrijdag van de maand plaats onder leiding van: Mathijs Sanders, Marianne Dagevos, Charlotte Van den Broeck, Nele Eeckhout en Rasit Elibol.

 

Leesclub met Rasit Elibol

In mei vindt er weer een nieuwe Close Reading Club plaats! Op vrijdagavond 28 mei (20.30-21.30u) gaan we in gesprek met Rasit Elibol over een fragment uit Ze hebben mijn vader vermoord van Édouard Louis. De tekst van Louis is een aangrijpende aanklacht tegen de Franse straat én een liefdesbetuiging van een zoon aan zijn afgetakelde, uitgebuite vader.

Rasit Elibol is sinds 2017 redacteur van De Groene Amsterdammer. Daar schrijft hij over het Nederland van nu. Hij won dit jaar de Haagse Persprijs (voorheen de Jan Paul Bresser Prijs) en hij staat op de shortlist van de European Press Prize. Onlangs verscheen bij Das Mag De nieuwe koloniale leeslijst, een door hem samengestelde essaybundel over koloniale klassiekers en vergeten meesterwerken uit de Indische, Surinaamse en Antiliaanse letteren. Schrijf je hier in.

Contactpersonen

Voor meer informatie, neem contact op met Tom

Gerelateerde items