Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Leesclub deluxe rondom debuut

Maak kennis met de nieuwe lichting debutanten! Samen met het Nederlands Letterenfonds organiseren we jaarlijks vier exclusieve leesclubs waar we onder begeleiding van een gevestigde schrijver een debuut bespreken. Elk jaar reikt het Letterenfonds een beurs uit aan acht debutanten die hiermee aan een tweede boek kunnen werken. Een van deze debutanten staat centraal bij Club debuut. Een De Nieuwe Oost-schrijver vat het programma samen in literaire notulen. De leesclubs vinden tijdens deze derde editie plaats in Rotterdam, Nijmegen, Zwolle en Arnhem.

Hannah van Binsbergen en Maartje Wortel op 16 mei in Zwolle

Op 16 mei staat Hannah van Binsbergen met haar sterke poëziedebuut Kwaad Gesternte centraal bij boekhandel Waanders in Zwolle. Voor deze bundel ontving zij de VSB Poëzieprijs 2017, daarmee is zij de jongste winnares van de VSB Prijs ooit en het is voor het eerst dat een debuut met de prijs bekroond wordt. De leesclub wordt geleid door schrijver Maartje Wortel, die met Hannah en de bezoekers in gesprek gaat over deze bijzondere bundel. Christiaan Lomans vat de avond samen in literaire notulen.

Dean Bowen en Erik Jan Harmens op 20 juni in Arnhem

In aanloop op Nieuwe Types strijkt Club Debuut neer in Arnhem. Op 20 juni staat het debuut Bokman van Dean Bowen. De leesclub wordt geleid door schrijver Erik Jan Harmens. Hij gaat met Dean en de bezoekers in gesprek over deze bijzondere bundel, die werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs 2018. Schrijver Marjolein Takman is de secretaris van dienst en draagt aan het einde van de sessie haar literaire notulen van het gesprek voor.

We organiseren Club Debuut samen met:

Contactpersonen

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail Laurens.

Gerelateerd nieuws

Chapbookpresentaties: avond van de grote beloftes groot succes!

Op 21 en 24 april zijn de chapbooks van Jelko Arts, Marjolein Takman en Marjolein Visser gepresenteerd!

TAGS: chapbooks talent Jelko Arts Marjolein Takman Marjolein Visser

>

Chapbookpresentaties: avond van de grote beloftes

Op 21 april presenteren we in Nijmegen drie nieuwe chapbooks.

TAGS: literatuur wintertuin chapbooks

>

Gerelateerde items