Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

In Continenten zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn.

Inspiratiebronnen

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michael Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Continenten is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is. Een filmische voorstelling in de geest van theatermakers als Boogaerdt & Van der Schoot en Jakop Ahlbom.

Dit is de laatste voorstelling die Mart van Berckel binnen zijn makerstraject met De Nieuwe Oost zal maken. Vanaf 2021 zal hij als vaste regisseur verbonden zijn aan NNT/Club Guy & Roni.

Credits

Regie: Mart van Berckel | Scenografie: Vera Selhorst | Spel: Freek Nieuwdorp & Merel Severs* | Geluidsontwerp: Mauro Casarini | Dramaturgie: Florian Hellwig | Techniek: Rob Daanen & Edwin Smits | Regieassistentie: Ruben van den Aardweg | Productie: Daphne Storms | Publiciteitsbeeld: Victor Wennekes |  De martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost

Language no problem

 

Achter de schermen bij Continenten

Trailer

Volgende quote

Mede mogelijk gemaakt door:

Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Fonds 21, Dioraphte, Stroomversneller Arnhem

Contactpersonen

Voor vragen over verkoop kun je terecht bij Eve

Gerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost op de bank

Maak thuis op je eigen bank kennis met onze makers, medewerkers en hun werk

TAGS:

>

Waarom Continenten? – Vier vragen aan Mart van Berckel

Regisseur Mart van Berckel maakt bij De Nieuwe Oost Continenten. Wat drijft Mart om dit te maken?

TAGS: Theater a/d Rijn theater makers

>

Bartokplein bruist: opening cultureel seizoen

Op zondag 8 september openen we het cultureel seizoen op het Bartokplein in Arnhem.

TAGS: dans muziek opening cultureel seizoen

>