Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Maandagavond 15 juli is de Sint-Nicolaaskapel ons terrein! We nemen een vat vol veelbelovende schrijvers en muzikanten uit eigen stal mee. Op het programma staan:

20.15 – 20.50: Opgepoetst – Lisa Weeda & Ness
Wat gebeurt er als je rappers en schrijvers bij elkaar aan tafel zet en hun werk in de blender gooit? Je ontdekt het tijdens Opgepoetst, een productie waarbij schrijvers en hiphopartiesten aan de slag gaan met elkaars werk. Voor deze editie werkten schrijver Lisa Weeda en rapper Ness onder leiding van niemand minder dan Sticks (Rico & Sticks) samen, en dat leverde verrassende resultaten op. Voorafgaande aan Opgepoetst is er een voordracht van Max Hermens.

21.45 – 22.25: Staatseinde & Wout Waanders
Sciencefiction alleen een genre voor op het witte doek of voor in een boek? Echt niet. Electroformatie Staatseinde en Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders bewijzen dat sci-fi veel meer kan zijn. Space ships zijn ook poëzie, de ruimtevaart is muziek en de toekomst is dansbaar. Vanavond brengen ze sci-fi op het podium! Voorafgaande aan Staatseinde & Wout Waanders is er een voordracht van Merel van Slobbe.

23.30 – 00.10: Frino – Koen Frijns & Ruben den Brok
Frino is het pseudoniem van schrijver en muzikant Koen Frijns. Deze begenadigde performer maakte samen met producer Ruben den Brok de ep Nestgeur, met dansbare nummers in het Brabants, Nederlands en een taal die geen naam mag hebben. Noem het poëzie, een schreeuw om aandacht, een tour de Frijns: wat staat is dat zijn performance blijft verrassen tot het stilvalt. Voorafgaande aan het optreden van Frino is er een voordracht van Jordi Lammers.

Contactpersonen

Gerelateerd nieuws

Nieuwe chapbooks van Max Hermens en Merel van Slobbe

Veelbelovende schrijvers presenteren chapbooks tijdens het Wintertuinfestival

TAGS: wintertuinfestival chapbooks max hermens merel van slobbe

>

Koen Frijns stelt Wintertuinsessie samen

De wintertuinsessies zijn een reeks literaire talkshows waarin makers de kans krijgen om hun ideale avond samen te stellen.

TAGS: literatuur muziek talkshow

>

Eerste namen Wintertuinfestival 2019 bekend!

Onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Alfred Schaffer en Aafke Romeijn zijn te gast.

TAGS: literatuur wintertuinfestival

>

Gerelateerde items