Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Schrijf je graag? Doe dan mee met de Schrijfwerkplaats in Antwerpen, Rotterdam of Utrecht.

Kom verhalen, gedichten of columns schrijven. In het Nederlands.

Je krijgt hulp van een professioneel schrijver.

Je beste teksten verschijnen in een boekje.

De Schrijfwerkplaats is gratis, je hoeft niets te betalen!

Speciaal voor volwassenen die Nederlands leren.

Bijeenkomsten dit najaar in Antwerpen, Rotterdam en Utrecht

Antwerpen

In Antwerpen krijg je hulp van schrijver Sascha Reunes.

De bijeenkomsten starten op vrijdag 1 oktober en vinden plaats van 13:00 tot 15:00  bij bibliotheek Permeke.

De bijeenkomsten zijn op de volgende data: 1 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december en 17 december.

 

Rotterdam

In Rotterdam krijg je hulp van schrijver Lowie van Oers.

De bijeenkomsten starten op maandag 8 november en vinden plaats van 10:00 tot 12:00 bij Centrale Bibliotheek Rotterdam.

De bijeenkomsten zijn op de volgende data: 8 november, 22 november, 29 november, 6 december, 13 december, 20 december, 10 januari, 17 januari, 24 januari en 31 januari.

 

Utrecht

In Utrecht krijg je hulp van schrijver Steff Geelen.

De bijeenkomsten starten op woensdag 20 oktober en vinden plaats van 17:00 tot 19:00 bij bibliotheek Neude.

De bijeenkomsten zijn op de volgende data: 20 oktober, 27 oktober, 3 november, 10 november, 17 november, 24 november, 1 december, 15 december en 22 december.

Eerdere edities

Op 18 september presenteerden deelnemers van De Schrijfwerkplaats Utrecht hun teksten. Bestel hier de bundel met verhalen.

Op 7 oktober presenteerden deelnemers van De Schrijfwerkplaats Nijmegen hun teksten. Bestel hier de bundel met verhalen.

Wil je meer informatie? Of wil je meedoen?

E-mail, WhatsApp of bel naar:
Noortje Kessels
noortje@wintertuin.nl
06-16740689

Ken je iemand voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Geef het door!

De Schrijfwerkplaats

Jonge, professionele schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2- leerlingen, werken toe naar een publicatie, presenteren het resultaat op festivalpodia en in podcasts. We richten ons met dit project op mensen met een serieuze interesse voor het makerschap. In de Schrijfwerkplaats ligt de nadruk op de artistieke ontwikkeling en de aansluiting van de deelnemers op De Nieuwe Oost | Wintertuins netwerk van literatuurorganisaties, festivalpodia en jonge makers. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen waarmee we samenwerken en focust op de artistieke expressie in het Nederlands.

De deelnemers schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder begeleiding van een schrijver. Ze bezoeken de Schrijfwerkplaats omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

De Schrijfwerkplaats biedt aspirant-schrijvers met een vluchtverleden toegang tot het publieke debat en tot een netwerk in de culturele sector – door hun verhalen te delen via podia en (digitale) publicaties. Zo lees je op Notulen van het Onzichtbare twee gedichten en een verhaal uit de editie in Nijmegen, en een column van oprichter van de schrijfwerkplaats Marjolein Visser.

De Schrijfwerkplaats is een project van Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost.

In het seizoen 2020-2021 was de Schrijfwerkplaats in Nijmegen, Utrecht en Roermond. De nieuwe edities worden uitgevoerd i.s.m. de de Bibliotheek Rotterdam, de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Permeke, atlas · integratie & inburgering Antwerpen, Red Star Line Museum, Antwerpen Boekenstad en Creatief Schrijven. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, de Taalunie, het VSB Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Contactpersonen

Voor vragen over dit project neem contact op met Noortje Kessels

Gerelateerd nieuws

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Roermond van start

Schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleiden de deelnemers bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederland

TAGS:

>

Aftershow podcast Over de natuur van de dingen

Live podcast opname door Dennis Gaens in Theater a/d Rijn in Arnhem rond Over de natuur van de dingen van Lowie van Oers.

TAGS: theater literatuur podcast

>

Landelijke tourdata bekend – Lowie van Oers

Lowie van Oers gaat met zijn voorstelling Over de natuur van de dingen op reis.

TAGS: theatermaker schrijver

>