Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Staat van het Verhaal - een plek voor onvergetelijke verhalen

Een avond vol verhalen die aandacht verdienen - met o.a. Murat Isik, Chris Lomans en Smita James

Verhalenproject De Staat van het Verhaal verzamelt in podcast- en artikelvorm onvergetelijke verhalen van maatschappelijke waarde. Belangrijke verhalen die de samenleving compleet maken en die iedereen moet kennen. Op vrijdag 22 oktober slaat De Staat van het Verhaal de handen ineen met de Bibliotheek Utrecht voor een avondvullend programma. Want als er ergens verhalen te vinden zijn, dan is het wel in de bibliotheek!

Tickets zijn te koop bij de bibliotheek.

De avond begint in de hal, waar Wardeh Ali, Tjerry Conradi en Grey Ravelli als ware ‘levende boeken’ in verschillende genres je deelgenoot maken van hun persoonlijke verhalen. Als je verzameling verhalen compleet is, start het hoofdprogramma.

In de theaterzaal deelt Murat Isik een verhaal dat in zijn ogen meer aandacht verdient. Programmamakers van De Staat van het Verhaal Chris Lomans en Smita James gaan hierover met hem in gesprek en vragen hem naar het belang van verhalen vertellen. Dit deel van het programma zal opgenomen worden en later als podcastaflevering op destaatvanhetverhaal.nl te beluisteren zijn.

Wardeh Ali (zij/haar) was docent Arabisch op een basisschool in Syrië en de Arabische Verenigde Emiraten. Zij heeft vier kinderen. Samen met haar man en drie dochters woont ze in Utrecht. Haar zoon woont in Duitsland. Zij houdt van wandelen en doet mee aan de Schrijfwerkplaats.

Tjerry Conradi (hij/hem) creëert met zijn woorden ogen die meekijken naar jouw proces, die meekijken naar jou als persoon. Met zijn rake woorden, duisterheid en tikkeltje arrogantie geeft hij zijn publiek het gevoel dat zij er mogen zijn in hun volledige zelf.

Grey Ravelli (27, die/diens/hun) volgt de master gender studies aan de Universiteit Utrecht. Die schrijft spoken word over wat hen bezighoudt, wat die denkt over de wereld en als die vindt dat die iets belangrijks te vertellen heb. Dat heeft meestal betrekking op diens identiteit als non-binair persoon en het proberen te navigeren in een wereld die heel graag zou willen dat die heel makkelijk in een hokje past. Maar het leven is meer dan zwart-wit, er zijn veel grijze gebieden en die zijn juist het meest interessant!

Contactpersonen

Gerelateerde items