Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Literaire wandeling door het werk van A.L. Snijders in de Nijmeegse buitenlucht

Na het succes van Jaap Robbens Biografie van een Vlieg is het Wintertuinfestival dit jaar terug met een nieuw posterverhaal. We brengen een ode aan A.L. Snijders (1937- 2021), uitvinder en grootmeester van het Zeer Korte Verhaal. Trek je wandelschoenen aan, loop door de Nijmeegse binnenstad en lees De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders. In twintig fragmenten neemt Snijders je mee; op bezoek bij oom Jean in Luik, varend over de Vecht of lopend door het bos. Vriendelijke mijmeringen over het alledaagse, het brave woord wandelen, een weg kiezen en het taoïsme. Want wat er gebeurt, gebeurt er. Ook onderweg.

A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Cornelis Müller, is een buitencategorie in de Nederlandse letteren. Hij creëerde een geheel eigen genre: het zkv, oftewel het Zeer Korte Verhaal, waar hij er zo’n drieduizend van schreef. Hij kreeg er de prestigieuze Constantijn Huygensprijs voor. In 2013 was Snijders eregast van het Wintertuinfestival, zijn uitspraak “Laat de literatuur licht zijn, het leven is al zwaar genoeg!” werd dat jaar ons festivalthema. Op 7 juni 2021 overleed Snijders op 83-jarige leeftijd.

We organiseren De weg samen met Paul Abels en Martien Frijns van AFdH Uitgevers, die de samenstelling van deze wandeling cureerden en de fragmenten in boekvorm uitgeven. Snijders publiceerde er twaalf bundels, waarvan de laatste, Tat Tvam Asi, dit voorjaar verscheen. Voor de wandeling heeft AFdH Uitgevers alle bundels van Snijders doorzocht en een selectie gemaakt rondom het festivalthema ‘fictie als gids’.

Ga voor de routekaart en meer informatie naar wintertuinfestival.nl/deweg.

Contactpersonen

Vragen? Neem contact op met Lisanne.

Gerelateerde items