Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Nijmeegse Gedichtennacht(en)

zeven dagen, zeven video's

Lieve poëziefans, metafoorliefhebbers, enjembemensen en woorddansers, dit jaar presenteren wij Op Ruwe Planken, Onbederf’lijk Vers en De Nieuwe Oost | Wintertuin iedere nacht van de Poëzieweek een videovoordracht. Dichters Iduna Paalman, Simone Atangana Bekono, Wout Waanders en de nieuwe stadsdichter nemen deze speciaal voor jullie op. Ook zijn er voordrachten van Sanne de Kroon en Babeth Fonchie, twee talenten geselecteerd door Op Ruwe Planken en Onbederf’lijk Vers. En is er muziek van niemand minder dan de Nijmeegse rapper Disci! Dus kruip achter je laptop of zet je telefoon op een stapel boeken en sluit je iedere avond om 22u bij ons aan voor je dagelijkse portie woordkunst! Eindelijk een Gedichtennacht waarbij je, zoals dat hoort in de nacht, ook daadwerkelijk in pyjama arriveert. Driewerf hoera en een nachtmutsje!

Datum donderdag 28 januari 2021 t/m woensdag 3 februari 2021
Locatie gedichtennacht.nl | notulenvanhetonzichtbare.nl | Facebook en Instagram
Publicatiemoment iedere dag om 22u00
Onderdeel van Nijmeegse Poëzieweek


De Nijmeegse Gedichtennacht wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Lira Fonds.

Meer info over de gasten

Iduna Paalman is dichter en schrijver. In het najaar van 2019 verscheen haar poëziedebuut De grom uit de hond halen, dat bekroond werd met de Poëziedebuutprijs 2020 en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’-Prijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. Haar werk verscheen onder meer in De Revisor, De Gids, De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Ze droeg haar werk voor op podia als de Nacht van de Poëzie en Lowlands, en werkt naast het schrijven als docent. www.idunapaalman.nl

Simone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone trad op tijdens de Nacht van de Poëzie, het Wintertuinfestival, Read my World en Winternachten. Ze werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. Ze leverde bijdragen aan Zwart  en Hoe het voelt om van kleur te zijn. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en nam Simone deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. In 2019 was Simone writer-in-residence van de Gentse Kunstinstelling Vooruit. In het najaar van 2020 verschijnt how the first sparks became visible bij The Emma Press. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die in september 2020 bij Lebowski Publishers zal verschijnen.

Wout Waanders schrijft poëzie en proza, en is een begenadigd performer. In 2019 en 2020 is hij stadsdichter van Nijmegen. Zijn werk verscheen onder meer in Hollands Maandblad, Das Magazin, DW B en NRC Handelsblad. Wout droeg voor op festivals als Zwarte Cross, Wintertuinfestival en Lowlands. Daarnaast is hij ook op podia te vinden met Boyband, een vijfkoppige literaire boyband, en met electro-formatie Staatseinde. Wout was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken. In 2015 werd hij geselecteerd voor het Slow Writing Lab, en in datzelfde jaar verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn chapbook Olifantopia, een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark. In 2016 verscheen de bundel ook als poster. Wout werkt als schrijfcoach op de HAN. Zijn debuutbundel Parkplan verschijnt in het najaar van 2020 bij Uitgeverij De Harmonie.

Sanne de Kroon studeerde Nederlands en hielp als organisator bij het poëziefestival Onbederf’lijk Vers, tot ze besloot dat het tijd werd om zelf als dichter ten tonele te verschijnen. Dat lukte ook nog eens: ze stond al eens in literair tijdschrift Op Ruwe Planken en ze mocht tevens voordragen op het Wintertuinfestival. Ook kun je haar lezen op virusverhalen.nl. Sanne schrijft graag gedichten voor mensen die ze liefheeft, alleen soms hangen die mensen de gedichten dan in hun wc en ze weet niet zo goed wat ze daarvan vindt.

Disci (Simon Mamahit) was altijd een welkome onbekende in de Nederlandse hiphopscene, die vooral succes behaalde met zijn live shows op kleine podia door Nederland en Europa. Na lang in bands te hebben gespeeld is hij nu terug met het hiphopalbum Nachten alleen. Volledig geproduceerd door Avo met een hoge productiewaarde. Disci is nog steeds even verhalend en inhoudelijk als je hem kent van Disci x Lerrie en Altijd Onderweg. Nachten alleen bevat verschillende gastbijdrages van muzikanten en met de hulp van Jason Lemonth (Odin), Nikola Krstovic (Nikes) en Harl van Heertum is het een eigenzinnig hoogwaardig hiphopalbum uit onverwachte hoek. Eigenzinnig omdat het kan, hoogwaardig omdat het moet.

Met medewerking van/ met dank aan:

Contactpersonen

Meer weten over de Gedichtennacht? Mail Myrna!

Gerelateerd nieuws

Wout Waanders en Joost Oomen debuteren

Van schrijvers Wout Waanders en Joost Oomen is het debuut verschenen.

TAGS:

>

Nederlandse deelnemers CELA bekend

Alma Mathijsen, Lisa Weeda, Nikki Dekker en Stefanie Liebreks zijn Nederlandse deelnemers van Europees talentontwikkelproject CELA

TAGS: CELA Europa residentie

>

Eerste namen Wintertuinfestival 2019 bekend!

Onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Alfred Schaffer en Aafke Romeijn zijn te gast.

TAGS: literatuur wintertuinfestival

>