Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Bijzonder literatuurfestival in Rotterdam-Noord

Lévi Weemoedt, Özcan Akyol, Gerda Havertong, Christine Otten en dichter des vaderlands Tsead Bruinja zijn de eerste bevestigde namen voor het Groot Letterfestival 2019, een nieuw literatuurevenement in Rotterdam-Noord dat plaatsvindt op zondag 12 mei. Het Jan van der Ploeghuis (woonhuis voor ouderen) en Het Klooster Oude Noorden (huis van de wijk) veranderen voor één dag in podia voor verhalen van schrijvers, dichters, muzikanten en (wijk)bewoners. Het groots opgezette festival dat in samenwerking met de makers van Duizel in het Park georganiseerd wordt, presenteert zowel gevestigde auteurs en artiesten als jong én oud talent. Ook staan er muziek, theater en schrijfworkshops op het programma. Het Groot Letterfestival is voor iedereen toegankelijk.

Over het Groot Letterfestival

Het Groot Letterfestival is een bijzonder literatuurevenement dat sinds 2014 plaatsvond in zorginstellingen in Eindhoven. Nu komt het Groot Letterfestival naar Rotterdam en brengt het mensen samen in het Oude Noorden vanwege hun gedeelde liefde voor literatuur en hun bijzondere verhalen. Iedereen tussen de 0 en 100+ jaar oud is welkom! Het Groot Letterfestival biedt (wijk)bewoners de gelegenheid om een literatuurfestival te bezoeken in eigen huis of wijk en om hun eigen verhaal te vertellen aan het publiek. Het geeft bezoekers van buiten de gelegenheid om een kijkje te nemen in de zorginstelling, te luisteren naar optredens van professionele makers én naar de verhalen en herinneringen van oude en jonge wijkbewoners uit het Oude Noorden.

Het Groot Letterfestival wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Rotown Magic (Duizel in het Park), het Klooster Oude Noorden en het Jan van der Ploeghuis in samenwerking met diverse partners in de stad.

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van het Groot Letterfestival. Volg het Facebook event om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Sponsors

Contactpersonen

Heb je vragen over het Groot Letterfestival? Stuur Noortje een mail.

Gerelateerd nieuws

Vier Moederdag bij Rotterdamse ouderen thuis

De kaartverkoop van ons Groot Letterfestival is van start!

TAGS: literatuur festival

>