Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Hay Festival Segovia

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) staat op Hay Festival Segovia in Spanje! Op 22 september presenteren zes schrijver- en vertaler duo’s zichzelf en hun werk voor het eerst aan het Europese publiek. In een niet eerder vertoonde opstelling wordt gedurende de interactie tussen schrijver en vertaler het lief en leed van hetzelfde verhaal in een andere taal vertellen onthuld. Twee groepen van drie schrijvers en hun drie vertalers presenteren hun teksten op het podium: terwijl de schrijver in zijn of haar/diens eigen taal voordraagt, draagt de Spaanse vertaler voor in het Spaans. Samen met de beroemde Spaanse schrijver Jaime Bartolomé gaan ze in gesprek over hun werk en over het verbinden van de Europese schrijver met het publiek. De duo’s: Maurizio Amendola (Italië) met vertaler Paula Caballero; Lotte Lentes (Nederland) met vertaler Irene de la Torre; João Valente (Portugal) met vertaler Lara Carrión; Livia Franchini (Italië) met vertaler Paula Caballero; Catalin Pavel (Roemenië) met vertaler Corina Oproae; en Rebekka de Wit (België) met vertaler Guillermo Briz.

Na het Hay Festival in Segovia, Spanje reist CELA door naar Pisa Book Festival (Italië), Wintertuinfestival, Tinto no Branco – Festival Literario (Portugal), Passa Porta Festival (België), Lev – Literatura em Viagem (Portugal) en Book Fest (Roemenië).

Over CELA

Zeven literaire organisaties uit zes Europese landen werken samen om talentvolle schrijvers en vertalers te verbinden en hun werk te publiceren.

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) is een samenwerking tussen Wintertuin, Booktailors, Escuela de Escritores, Huis deBuren, Passa Porta en Pisa Book Festival. Het project heeft de missie om een nieuwe generatie van Europese literaire makers te versterken en zowel met elkaar als met het Europese publiek te verbinden om zo de kloven tussen de makers, het literaire veld en het publiek te overbruggen. In de eerste helft van het tweejarig talentontwikkelingstraject werken 18 opkomende schrijvers, 22 opkomende vertalers en 5 opkomende literaire professionals samen met de organisaties aan hun vaardigheden en hun netwerk door middel van trainingen en masterclasses. In de tweede helft van het traject gaan de schrijvers en vertalers van CELA op festivaltour waarbij ze optreden op zeven verschillende literaire festivals in Europa. In een unieke opstelling gaan steeds zes makers, tweemaal drie schrijver-vertaler duo’s, met elkaar en een bekende nationale schrijver in gesprek over hun werk en het lief en leed van het vertellen van hetzelfde verhaal in twee verschillende talen.

Klik hier om meer te lezen over CELA of bekijk de CELA-website.

CELA is mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programme van de European Union en het Nederlands Letterenfonds.

Gerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost in 2,5 minuut!

Wat doet De Nieuwe Oost allemaal? Veel! Maar we hebben het, samen met NNFilm, in 2,5 minuut voor jou samengevat.

TAGS: dans literatuur pop multidisciplinair

>

Tekstuitgave Schrijvers op de vloer

Nieuw Nederlands Toneelrepertoire is geboren!

TAGS: lotte lentes schrijvers op de vloer nieuw nederlands toneelrepertoire

>