Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Het Wilde Oosten is een wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers, wars van hokjes en dwars door disciplines. De Nieuwe Oost en Kameroperahuis brengen deze talenten samen en geven ze een plek om te experimenteren en nieuwe kruisbestuivingen te onderzoeken. Het resultaat is een verzameling vernieuwende performances die jaarlijks als karavaan door acht steden dendert: Het Wilde Oosten. Hierin maak je in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het oosten. Zet je schrap voor een wervelstorm aan ideeën van theater tot literatuur, van kunst tot wetenschap en van dans tot popmuziek.

Tijdens de editie in 2018 zag je de volgende shows:

– KEK – Booi Kluiving

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen duikt Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties.

Booi Kluiving is een acteur en theatermaker, afgestudeerd van ArtEZ Toneelschool. Hij gelooft dat het theater de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden.

– Loops – Mervyn Groot & Ytsje Rosier
In de muziek- en dansvoorstelling Loops stellen danseres Ytsje Rosier en drummer Mervyn Groot de verhoudingen tussen hun twee disciplines op scherp. In een bruin café flirten zij met dans en muziek en gaan ze op zoek naar een klik tussen de twee. Is die er wel? En wat als die gevonden wordt?

Ytsje is afgestudeerd als actrice aan de HKU en heeft een passie voor bewegingstheater. Mervyn Groot is opgeleid als klassiek slagwerker, die houdt van het opzoeken van de grenzen van zijn discipline. Hij speelt graag multidisciplinaire voorstellingen, moderne muziek en geeft drumles.

– Mathilde – Jante Wortel & Matthijs Budding
Mathilde is een performance waarbij de makers het publiek uitnodigen mee te gaan op zoek naar intimiteit. Met muziek van Matthijs Budding en tekst van Jante Wortel verlaat de kijker de zaal en volgt hen naar een plek om kennis te maken met Mathilde.

Matthijs Budding zat op de Herman Brood Academie en studeert nu Creative Writing aan ArtEZ. Hij won in 2010 de prijs voor beste gitarist van Nederland onder de achttien. Jante Wortel schrijft proza en poëzie. Ze studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ met de novelle Als de vogel door het glas vliegt en werd geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman, die bij Das Mag zal verschijnen.

– Tonny Nobel

De performances worden verbonden door de klanken van Tonny Nobel. Hij is muzikant, componist, sound designer en producer. Hij experimenteert binnen de wereld van het componeren, produceren en musiceren.

Tonny maakte deel uit van het elektronicaduo NNENN. Tonny werkt samen met theatermaker Igor Vrebac. Zijn muziek maakt deel uit van de performance TRAENS en de nieuwe voorstelling HEROES.

Daarnaast is er in iedere stad een lokale gast:

Nijmegen: Laurens Duyts

Arnhem: Roos Marijn Peperkamp

Zwolle: Micha Bartelds

Enschede: Oscar Rodenburg

Deventer: Tiemen Hageman

Diepenheim: Shaheer M Bale

Amsterdam: Martje Wijers

Doetinchem: Bart Voogt

Makers: Booi Kluiving, Mervyn Groot, Ytsje Rosier, Jante Wortel, Matthijs Budding en Tonny Nobel | Performers: Booi Kluiving, Sara Miguelote, Mervyn Groot, Ytsje Rosier, Che Sheng Wu, Jante Wortel, Matthijs Budding en Tonny Nobel | Regie: Stephanie van Batum | Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Dioraphte, Gemeente Nijmegen, Gemeente Deventer, Gemeente Doetinchem, Gemeente Enschede en Gemeente Zwolle | Het Wilde Oosten is een productie van De Nieuwe Oost en Kameroperahuis

Volgende quote

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve

Voor vragen over pers en publiciteit kun je terecht bij Merel

Gerelateerd nieuws

NEON en Booi Kluiving op Amsterdam Fringe Festival

Van 6 tot 16 september barst Amsterdam Fringe Festival los. Je kan er Körper - NEON en KEK - Booi Kluiving zien.

TAGS: dans Amsterdam Fringe Festival

>

Gerelateerde items