Zoeken

Ja, ik ontvang

graag jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Ontdek vandaag het talent van morgen!

Het Wilde Oosten is een wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers, wars van hokjes en dwars door disciplines.

De Nieuwe Oost en het Kameroperahuis brengen deze talenten samen en geven ze een plek om te experimenteren en nieuwe kruisbestuivingen te onderzoeken. Het resultaat is een verzameling vernieuwende performances die jaarlijks als karavaan door zeven steden dendert: Het Wilde Oosten. Hierin maak je in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het oosten. Zet je schrap voor een wervelstorm aan ideeën van theater tot literatuur, van kunst tot wetenschap en van dans tot popmuziek.

Dit jaar met schrijfster Helena Hoogenkamp, danscollectief de Arnhemse Meisjes, muziektheatermakers Tim Hammer en Mirthe Dokter, de eclectische band Mr. Goose & the Swinehouse en per stad een speciale gastartiest.

Volgende quote

Ontmoet de makers

Mr. Goose & The Swinehouse tart de grenzen van popcultuur en neemt jou maar al te graag mee in dat experiment. Live is de eclectische band als een jaren 70-trip met flamboyante aankleding, geëngageerde songteksten, verrassende muzikale wendingen, composities met gevoel voor humor en vooral heel veel fantasie.

De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken met behulp van gedrags- en evolutiebiologen van Rijksuniversiteit Groningen via beeldend muziektheater dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens? Worden wij gedreven door dezelfde driften? Ontdek het in festivalproductie De Balts; een mix van kunst en wetenschap.

Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit vijf professionele dansers van Arnhemse bodem, allen alumni van de ArtEZ dansacademie. Speciaal voor Het Wilde Oosten ontwikkelen zij een nieuw stuk. Daarnaast verzorgen zij pop-up optredens door het hele theaterpand.

Helena Hoogenkamp is schrijver van proza, poëzie en theaterteksten en is afgestudeerd aan de HKU Writing for Performance. Vanavond performt zij ‘Van wie is dit verhaal?’, een monoloog over het eigenaarschap van verhalen.

 

Contactpersonen

Voor vragen over boekingen kun je terecht bij Eve

Voor vragen over pers en publiciteit kun je terecht bij Marleen

Gerelateerd nieuws

Laatste twee shows Het Wilde Oosten in december

Ontdek vandaag het talent van morgen!

TAGS: theater dans literatuur muziek het wilde oosten voordracht tour

>

Gerelateerde items