Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

3D is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers (o.a. Bastian Benjamin en Rocketboys) ontwikkelde Ischa een hoorspel, een korte film en een grafisch kunstwerk aan de hand van drie van zijn gedichten: Danny | Jenny, Duvel en Dwaalvrees.

Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen poëtisch universum vormen. Tijdens deze avond in Mimik wordt het drieluik voor het eerst als geheel gepresenteerd.

Het publiek luistert gezamenlijk het prijswinnende hoorspel Danny | Jenny (NTR podcastprijs), ziet de première van de in de Lebuïnuskerk opgenomen monoloog Duvel en maakt kennis met zorgvuldig vormgegeven boekwerkje Dwaalvrees. Bovendien hoef je niet te vrezen voor virussen of overprikkeling; je zal geduldig en liefdevol door 3D worden geleid.

 

Ischa den Blanken

De uit Deventer afkomstige Ischa den Blanken studeerde in 2015 op Artez Arnhem af als theatermaker en -docent. Sindsdien is Ischa maker, schrijver en docent. Als dichter ontving Ischa in 2017 de Van Dale Spoken Award voor Storytelling. Daarna maakte hij trots zijn opwachting op verschillende podia, waaronder dat van Poetry International, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Erfgoedfestival, Borderlines Poetry en Eigenzinnig. Als maker is Ischa verbonden aan jeugdtheatercollectief Alter en productiehuis De Nieuwe Oost. Bij De Nieuwe Oost heeft Ischa het drieluik 3D ontwikkelt.

Gerelateerde items