Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Op 29 februari 2020 vindt een nieuwe editie plaats van Kelderfest. Dit festival zal zich voornamelijk ondergronds afspelen, in kelders en souterrains van de binnenstad van Deventer.

Het festival begint met een aantal grote concerten op historische locaties, o.a. in het Penninckshuis en de Lebuinuskerk. Voor deze concerten moet een kaartje worden gekocht.
Na deze concerten kunnen mensen ondergronds voor wat intiemere concerten, archeologische vondsten en beeldende kunst. Dit deel van het programma is gratis.

Het publiek krijgt niet alleen de kans om internationaal en nationaal talent van dichtbij te zien, maar ook om de normaal onzichtbare kelders en cryptes van Deventer via een fictief metronetwerk te verkennen.

PROGRAMMA
Naast de betaalde concerten van

Joep Beving & Mario Batkovic
en
Meindert Talma
is er een uitgebreid gratis toegankerlijk programma met onderstaande artiesten:

FELICITY PROVAN & ADA RAVE
Ada en Felicity zijn beiden afkomstig van het zuidelijk halfrond (Argentinië en Australië) en vormen sinds 2013 een muzikaal duo. Hun muziek is een mix van open improvisaties, eigen composities en bewerkte klassiekers van onder andere Ornette Coleman en Thelonious Monk. Ada en Felicity zijn improvisatoren en delen een achtergrond in (free) jazz. Na samen te hebben gespeeld in verschillende ensembles voelde de vorming van een duo als een natuurlijke stap. Verwacht intieme en uitgesproken verhalen door tenorsaxofoon, cornet, klarinet en stem.

DAWID LIFTINGER
De Oostenrijkse Dawid Liftinger experimenteert met natuurkundige fenomenen die we tegenkomen in het dagelijks leven, zoals licht en elektriciteit. In zijn werk verkent hij de zintuigen van de mens door gebruik te maken van zelfgemaakte elektrische installaties. Met behulp van een digitale interface, een arduino en relais, worden fluoriderende TL buizen aan en uit gezet. Het geluid dat dit maakt wordt opgenomen en zonder manipulatie versterkt. Wat je ziet is wat je hoort en wat je hoort is wat je ziet.

HET RUDIE KARTEL
Het Rudie Kartel maakt Nederlandstalige poëzie-pop, synther-schlager en piano-punk in een gedurfde combinatie met ordinair straattheater. Het Rudie Kartel is Maarten Bijnen, Huib Raeven, en Magiekejansen. Maarten toetseneert en snaart alles naar hartenlust, Huib blaast op het koper en Magiekejansen zingt, schreeuwt, overdrijft en doet pliep met de electronica’s.

IDIOTS
Een excentriek duet tussen drummer Philipp Ernsting en danseres Charlotte Goesaert. Philipp’s bizar goede drum skills hebben een impact gemaakt op de Rotterdamse muziekscene en ver daarbuiten. Goesaert is bekend van haar samenwerking met vocalist en poet Joost Maaskant. Met iDIOTS proberen Ernsting en Goesaert hun eigen fysieke taal te vinden tussen punkachtige/poëtische dancemuziek en vervreemdende percussie.

MINKA
MINKA maakt frisse Nederlandstalige elektropop met lompe synths, lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Zwevend op haar beats neemt ze je mee haar roze wereld in. Speels, met scherpe teksten maar vooral ook dansbaar. Want iedereen wil dansen op de muziek van MINKA. Mensen die niet willen dansen, die dansen stiekem. Klinkt als: een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.

NOPP
De organische drie-eenheid NOPP wil raken met Nederlandstalige Theatrale Trip Hop. De noodzaak om zichzelf te uiten resulteert in een magische samenwerking tussen deze powervrouwen.
Poëtische teksten in combinatie met betoverende soundscapes en beats, die zowel het donkere als het lichte leven beschrijven.

SCHOPPENHEER
Schoppenheer is het alter ego van rapper, pianist, componist en producer Peter
Bezemer. Onder deze naam brengt hij een breed scala aan muzikale producties uit, van gevoelige pianostukken tot stuiterende Hip Hop bangers. Na een lang, diep en intens proces van drie jaar is zijn debuutalbum ‘Van vlinder naar Draak’ eind oktober 2019 uitgebracht. Op het album worden universele emoties en mindstates muzikaal en poëtisch uitgediept.

WIBO KOSTERS + JEROEN DIEPENMAAT + VERA BON
Voor zijn afscheid als Deventer dichter nam Wibo Kosters een langspeelplaat op met poëzie op muziek, begeleid door een breed scala aan, vooral Deventerse, muzikanten. Daaronder de internationaal bekende geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat en de getalenteerde Burgerbeursontvanger, singer-songwriter Vera Bon. Tijdens Kelderfest treedt dit drietal in wisselende samenstelling op, waarbij poëzie, geluidslandschappen en intieme luisterliedjes elkaar afwisselen en versterken

DOUWE DIJKSTRA
Beeldend kunstenaar en filmmaker Douwe Dijkstra verwerkt op innoverende wijze zichzelf in miniaturen en verandert schaal, werkelijkheid en functie als onderdeel van het verhaal. Een terugkerend thema in zijn werk in de wijze waarop de maatschappij omgaat met het gebruik van media. Zijn projecten variëren van korte films en documentaires tot video installaties.

MARISKA DE GROOT
Mariska de Groot is geïntrigeerd door het fenomeen en de geschiedenis van optische geluid. Ze maakt en performt met haar grote, veelal analoge en mechanische, licht-naar-geluid instrumenten en installaties die dit principe van optische geluid op nieuwe manieren onderzoeken. Haar werk refereert vaak naar uitvindingen van weleer, waarmee ze multi-zintuiglijke en fenomenologische ervaringen van licht, geluid en beweging in de ruimte opwekt.

Kelderfest wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost en Deventer Verhaal
Partners: Het Burgerweeshuis, De Perifeer, Archeologie Deventer en Kunstenlab
Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, Gemeente Deventer en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Contactpersonen

Gerelateerd nieuws

Nieuwe editie ondergronds muziekfestival Kelderfest

Kelderfest is een initiatief van Burgerweeshuis, De Nieuwe Oost, Deventer Verhaal en De Perifeer, met optredens in kelders en souterains

TAGS: muziek Deventer festival

>

Kelderfest in 10 kelders in Deventer

Roosbeef, BOT, Maarten Vos, Hausmagger, Zino en vele anderen op 25 november.

TAGS: Deventer Kelderfest Roosbeef BOT Hausmagger Maarten Vos Zino Donnerwetter

>