Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Op 29 februari 2020 vindt een nieuwe editie plaats van Kelderfest. Dit festival zal zich voornamelijk ondergronds afspelen, in kelders en souterrains van de binnenstad van Deventer. Kelderfest biedt een bijzonder en veelzijdig programma met muziek,  kunst en erfgoed.

HET FESTIVAL BEGINT BOVENGRONDS MET DRIE GROTE CONCERTEN: 

Lebuinuskerk                    : JOEP BEVING + MARIO BATKOVIC (LAATSTE KAARTEN)
Grote Kerkhof 38

Burgerweeshuis              : MEINDERT TALMA PRESENTEERT ‘DE DOMELA-PASSIE’
Bagijnenstraat 9

Penninckshuis                  : FELICITY PROVAN & ADA RAVE (GRATIS)
Brink 89

Daarna gaan we ondergronds naar 11 verschillende kelders in de Deventer binnenstad: 

HET RUDIE KARTEL
Het Rudie Kartel maakt Nederlandstalige poëzie-pop, synther-schlager en piano-punk in een gedurfde combinatie met ordinair straattheater. Het Rudie Kartel is Maarten Bijnen, Huib Raeven, en Magiekejansen. Maarten toetseneert en snaart alles naar hartenlust, Huib blaast op het koper en Magiekejansen zingt, schreeuwt, overdrijft en doet pliep met de electronica’s. Kelder

Vrijmetselaarsloge, Rijkmanstraat 10 – om 21.30, 23.00 en 00.00 uur.

iDIOTS
Een excentriek duet tussen drummer Philipp Ernsting en danseres Charlotte Goesaert. Philipp’s bizar goede drum skills hebben een impact gemaakt op de Rotterdamse muziekscene en ver daarbuiten. Goesaert is bekend van haar samenwerking met vocalist en poet Joost Maaskant. Met iDIOTS proberen Ernsting en Goesaert hun eigen fysieke taal te vinden tussen punkachtige/poëtische dancemuziek en vervreemdende percussie.

Kelder Museum De Waag, Brink 56 – om 22.00 en om 23.00 uur.

MINKA
MINKA maakt frisse Nederlandstalige elektropop met lompe synths, lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Zwevend op haar beats neemt ze je mee haar roze wereld in. Speels, met scherpe teksten maar vooral ook dansbaar. Want iedereen wil dansen op de muziek van MINKA. Mensen die niet willen dansen, die dansen stiekem. Klinkt als: een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.

Kelder Sociëteit de Hereeniging, Grote Poot 2 – om 21.00 – 22.30 en 23.30 uur.

BASTIAN BENJAMIN
Een combinatie van elektronische muziek, moderne dans (Hannah Mahler) en abstracte visuals is wat Bastian Benjamin gaat brengen tijdens zijn live set op 24 januari. De underground sound van Berlijn wordt even naar Deventer gehaald. Met zijn filmische en donkere tracks maak je een reis door de ruimte waarin je uiteindelijk beland in een wormhole. Bastian zijn set speelt zich niet alleen op het podium af en zorgt hierdoor voor een bijzondere ervaring.

Kelder ’t Lokaal, Grote Kerkhof 6 – om 21.30, 22.30 en 23.30 uur.

SCHOPPENHEER
Schoppenheer is het alter ego van rapper, pianist, componist en producer Peter
Bezemer. Onder deze naam brengt hij een breed scala aan muzikale producties uit, van gevoelige pianostukken tot stuiterende Hip Hop bangers. Na een lang, diep en intens proces van drie jaar is zijn debuutalbum ‘Van vlinder naar Draak’ eind oktober 2019 uitgebracht. Op het album worden universele emoties en mindstates muzikaal en poëtisch uitgediept.

Burgerweeshuis kelder 2, Bagijnenstraat 9 – om 21.30, 22.30 en 23.30 uur.

WIBO KOSTERS + JEROEN DIEPENMAAT + VERA BON
Voor zijn afscheid als Deventer dichter nam Wibo Kosters een langspeelplaat op met poëzie op muziek, begeleid door een breed scala aan, vooral Deventerse, muzikanten. Daaronder de internationaal bekende geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat en de getalenteerde Burgerbeursontvanger, singer-songwriter Vera Bon. Tijdens Kelderfest treedt dit drietal in wisselende samenstelling op, waarbij poëzie, geluidslandschappen en intieme luisterliedjes elkaar afwisselen en versterken.

Kelder Domus Magnus, Noordenbergstraat 9 – om 22.00, 23.00 en 00.00 uur.

DOUWE DIJKSTRA
Beeldend kunstenaar en filmmaker Douwe Dijkstra verwerkt op innoverende wijze zichzelf in miniaturen en verandert schaal, werkelijkheid en functie als onderdeel van het verhaal. Een terugkerend thema in zijn werk in de wijze waarop de maatschappij omgaat met het gebruik van media. Zijn projecten variëren van korte films en documentaires tot video installaties.

Burgerweeshuis kelder 1, Bagijnenstraat 9 – 21.00 tot 00.30 uur.

MARISKA DE GROOT
Mariska de Groot is geïntrigeerd door het fenomeen en de geschiedenis van optische geluid. Ze maakt en performt met haar grote, veelal analoge en mechanische, licht-naar-geluid instrumenten en installaties die dit principe van optische geluid op nieuwe manieren onderzoeken. Haar werk refereert vaak naar uitvindingen van weleer, waarmee ze multi-zintuiglijke en fenomenologische ervaringen van licht, geluid en beweging in de ruimte opwekt.

Crypte Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38 – van 22.30 tot 00.30 uur.

ARCHEOLOGIE HOUSE OF HORRORS
In onze Deventer Spookkelder komt de bezoeker in aanraking met een aantal lugubere verhalen uit de Deventer Geschiedenis. Hier leer je bijzondere verhalen en hun plaats in de Deventer geschiedenis die je niet in de schoolbanken leerde! Maak kennis met onder andere een kokende muntmeester, de meester van het zwaard of een melkmeisje. Durf jij het aan…?

Kelder Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4 – 21.00 tot 00.00 uur.

ARCHEOLOGIE DARK ROOM
Ervaar archeologie eens op een nieuwe manier, in het donker! Normaal mag je als bezoeker in een museum archeologische vondsten alleen bekijken. In de Archeodarkroom mag je de vondsten niet alleen aanraken maar moet het zelfs! Kun jij voelen welke vondsten zich in de voeldozen bevinden?

Kelder Athenaeumbibliotheek, Het Klooster 12 – 21.00 tot 00.00 uur.

Kelderfest wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost en Deventer Verhaal
Partners: Het Burgerweeshuis, De Perifeer, Archeologie Deventer en Kunstenlab
Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, Gemeente Deventer en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Contactpersonen

Gerelateerde items