Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

College over Boekenweekthema Natuur

Kan je niet wachten tot het Nijmeegs Boekenfeest? De woensdag ervoor organiseren we samen met studievereniging KNUS een kroegcollege: we verruilen de collegebank in voor de barkruk en de slappe automaatkoffie voor lekkere biertjes. Frederik van Dam, universitair docent Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit, gaat tijdens het kroegcollege in op het thema van de Boekenweek: natuur. Voorafgaande aan het college is er een voordracht van Max Hermens.

Maneschijn van de romantiek tot op heden

Onder de noemer “Claire de lune: Maneschijn van de romantiek tot op heden” houdt van Dam een college over de representatie van natuur in de literatuur, van het begin van de negentiende eeuw tot nu. Hij illustreert dit aan de hand van gedichten over de maan; van ‘The Cat and the Moon’ van W. B. Yeats tot ‘The Moon and the Yew Tree’ van Sylvia Plath. 

Frederik Van Dam is Universitair Docent Letterkunde in de afdeling Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit. Naast het doceren van vakken over moderne literatuur en literatuurwetenschap onderhoudt hij zich met onderzoek naar de invloed van economische factoren op de productie van kunst. Als auteur van een monografie over de Victoriaanse schrijver Anthony Trollope voelt hij zich in het bijzonder thuis in de negentiende eeuw. Hij werkt momenteel aan een geschiedenis van literatuur door de lens van de diplomatie praktijk, van het Congres van Wenen tot op het heden.

Gerelateerde items