Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Het Verhalenhuis op Curaçao

Op Curaçao organiseren we samen met lokale schrijvers en partners literaire activiteiten in zorginstellingen voor ouderen. Binnenkort start Kurá di Kuenta – letterlijk De Verhalentuin, de Curaçaose versie van Het Verhalenhuis. In 2018 organiseert Wintertuin het Gran Festival di Letra (het Groot Letterfestival).

We organiseren deze activiteiten in samenwerking met lokale schrijvers en partners zoals de Nationale Bibliotheek Curaçao, Stichting Birgen di Rosario en University of Curaçao. Doel is de verhalen van ouderen op Curaçao weer de centrale plaats te geven die ze van oudsher hebben gehad.

In Kurá di Kuenta, een talentontwikkelingsprogramma voor tachtigplussers, begeleiden jonge, Cura​​çaose schrijvers ouderen een jaar lang bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. Begin 2018 volgt de eerste editie van het Gran Festival di Letra, een bijzonder literatuurevenement dat plaatsvindt in zorginstellingen voor ouderen. Vanuit het idee dat goede verhalen verbinden treden bekende schrijvers, dichters en muzikanten op in liften, gangen, woonkamers en binnentuinen. Behalve gerenommeerde auteurs krijgen talentvolle jonge én oude schrijvers een podium.

Contactpersonen

Meer weten over onze projecten op Curaçao? Mail Joeri.

Gerelateerde items