Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Ken ik mensen die op Thierry Baudet stemden en waarom praat ik daar niet met hen over? Waarom spreek ik mijn buren nooit? Kunnen emancipatie en rechts-denken samengaan? Wat kan ik doen aan mijn klimaatschaamte? Wanneer ben ik politiek-correct en wanneer activistisch?

Laten we het een safe space noemen is een onderzoeksprogramma bedacht en uitgevoerd door programmamakers Suus te Braak en Kim van Kaam. Zij gaan in verschillende vormen met het publiek, hun gasten en elkaar in gesprek over gewetensthema’s die hen bezighouden. Suus en Kim proberen buiten hun bubbel te kijken en te zien wat voor hen niet voor de hand liggend is.

Voor Wintertuin2020 maakten zij een tweede editie van Laten we het een safe space noemen, in podcastvorm. Inclusief leeslijst. De eerste editie luister je hier.

Driedelige podcast over cancel culture

In deze tweede editie onderzoeken Suus en Kim wat cancel culture is, hoe het heeft kunnen ontstaan en hoe we er weer vanaf komen. In drie afleveringen spreken ze achtereenvolgens met Dennis Gaens, Glenda Oeloff en Marina over de definitie van cancel culture; met Elfie Tromp en Rachel Morón over accountability en de consequenties van cancelling; en met Sinan Can over hoe we eruit kunnen komen. Volg ons op Spotify of Soundcloud voor alle afleveringen en zie voor meer informatie de show notes.

Van J.K. Rowling tot Juliaan Andeweg, van social media tot viruswaarheidsdemonstraties, van Michael Jackson tot het Afrika Museum – de twee programmamakers bevragen of het mogelijk is met iemand af te rekenen, zeker als zij publieke figuren zijn of onderdeel van een grotere structuur. En wat levert cancel culture eigenlijk op? Waar is de ruimte om naar elkaar te luisteren en vragen te stellen? Hoe stel je iemand die (schijnbaar) diametraal tegenover jou staat de juiste vragen?

In drie afleveringen gaan Suus en Kim met elkaar en enkele gasten in gesprek over cancel culture, over de impact die het op hen heeft, maar zoeken ze ook naar mogelijkheden om de dialoog aan te gaan en vragen te stellen.

Hosts Suus te Braak en Kim van Kaam

Suus te Braak (hij/hem) is mensenrechtenactivist, maakt onderdeel uit van het collectief Dare to Decolonize en werkte voor COC Nederland. Nu geeft hij les bij Social Work aan de HAN en is actief als leefstijlcoach binnen zijn bedrijf HizzFit – Queer Lifestyle Coaching. Daarnaast is Suus bekend in de queer community als dragking Dan en dj HizzL.  

Kim van Kaam (zij/haar) werkt als redacteur en literair agent voor De Nieuwe Oost | Wintertuin en is artistiek coördinator van het internationale talentontwikkelproject CELA. Ze maakt onderdeel uit van het collectief Dare to Decolonize en schrijft daarnaast voor haar eigen blog eenweekzonder.nl.

Montage & mixage

Jozien Wijkhuijs (zij/haar) is schrijver, journalist en podcastmaker, ze werkt voor onder andere VOX, Hard//hoofd, USE-IT en OneWorld en maakte audioproducties voor de Gemeente Nijmegen. Ook werkt ze met Martin Rombouts en Dennis Gaens aan de fictiepodcast Dat dus en maakt ze audiotours op aanvraag.

Deze podcast werd gemaakt in opdracht van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Met dank aan Dennis Gaens voor de technische ondersteuning en alle gasten voor de open gesprekken.

De Nieuwe Oost|Wintertuin · Laten we het een safe space noemen

Contactpersonen

Vragen? Mail Laurens

Gerelateerde items