Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Merel Severs is woedend. Ze heeft genoeg van de witte, mannelijke maatstaven en geeft haar woede daarover vrij spel. Ze bevraagt alles wat ze tot nog toe als ‘normaal’ beschouwde en rebelleert tegen alle verwachtingen in. In de talige en fysieke performance ‘Let me tell you something you already know’ maakt ze de diepgewortelde stereotypen van het man -en vrouw- zijn zichtbaar. Hierbij switcht ze gemakkelijk tussen ernst en humor waardoor zowel de pijnlijkheid als de absurditeit invoelbaar zijn.

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

Over Merel Severs

Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte als performer met verschillende artiesten en gezelschappen. In 2020 maakte ze haar debuut als maker met de solo: Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe 2020 won.

Haar werk is persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. Ze heeft een groot vermogen ongemakkelijke thema’s met humor voor het voetlicht te krijgen. En maakt met een grote voorliefde voor het ontmaskeren van datgene wat eenieder graag verborgen probeert te houden. Ze zoekt naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid.

Volgende quote

Credits

Concept & Spel: Merel Severs | Regie: Khadija El Kharraz Alami | Coaching: Lars Brinkman | Vormgeving: Roza Schützendorf | Met dank aan: Yono Severs, Birgit Welink en Linda Kokke | De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van AFK & Olland Buisman Stichting.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over de voorstelling contact op met Eve

Neem voor meer informatie over marketing en communicatie contact op met Laura

Gerelateerd nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

TAGS:

>

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>