Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Hoe krijg je de jeugd van nu aan het lezen?

Bovenstaande vraag is het uitgangspunt van Lezen met de Sterren, een laagdrempelig en uniek project waarin leesbevordering en -plezier centraal staan. Het project stimuleert lezen onder de groep die het meest ten prooi valt aan de beruchte ontlezing: de tieners van nu. Sterren als Arjen Lubach en Splinter Chabot hebben al honderden middelbare scholieren met hun neus in de boeken gekregen.

Lezen met de Sterren is geschikt voor middelbare scholieren van alle leeftijden (12 t/m 18 jaar) en van alle leerniveaus.

Hoe werkt het?

Per editie van Lezen met de Sterren worden verschillende rondes samengesteld afhankelijk van het niveau en de leeftijd van de deelnemers. Per ronde staan een ster en een boek centraal. De deelnemers krijgen het boek in bruikleen en lezen het individueel of in de klas. Het project wordt afgesloten met een feestelijk programma in de bibliotheek. In leesworkshops worden de boeken onder deskundige begeleiding in kleine groepjes besproken. Aansluitend ontmoeten de deelnemers de ster van hun ronde. De ster wordt geïnterviewd over zijn/haar leeservaring en het gelezen boek. Daarnaast kunnen de deelnemers zelf uitgebreid met de ster in gesprek gaan. De beste vragenstellers winnen een mooie prijs!

Mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde items