Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Terugblik editie 2019

Op zaterdag 23 maart reizen tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten. Jan Siebelink, Francine Oomen, Marja Pruis, Bregje Hofstede, Els Kloek, Hanneke Hendrix en Saskia de Coster worden geïnterviewd. Er zijn voordrachten en performances van onder meer Joke van Leeuwen, de nieuwe stadsdichter, Maud Vanhauwaert, Rebekka de Wit en Jordi Lammers, de winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs. Veronica Vasterling presenteert namens Radboud Reflects een ode aan vrouwelijke denkers. Docenten van de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit geven minicolleges. Op Ruwe Planken presenteert yo mama’-grappen in een nieuw literair jasje. Uiteraard staan ook veel van onze talenten op het podium, zoals Elske van Lonkhuyzen, Merel van Slobbe, Yentl van Stokkum en Bob Vandenbroeck. De avond wordt afgesloten met een heuse Dichters & Drags-show, gevolgd door een spetterend feestje onder leiding van dj’s Hizzl & Schmerig.

Het thema van de Boekenweek 2019 zal niemand zijn ontgaan: ‘de moeder de vrouw’. Een gedicht van Martinus Nijhoff, een hokje, een heet hangijzer. Vanavond komt dit thema in de breedste zin van het woord aan bod: vrouwen uit de wereldgeschiedenis, lofzangen op moeders, seksualiteit en gender in de kunsten en de maatschappij, de keerzijden van het ouderschap en het gevaar van vooroordelen.

Volgende quote

Het Nijmeegs Boekenfeest organiseren we samen met:

Contactpersonen

Vragen over de programmering van het Boekenfeest? Laat het Laurens weten.

Lisanne verzorgt de marketing en publiciteit van het Boekenfeest.

Gerelateerd nieuws

Twee grootse festivalavonden tijdens de Boekenweek

Literaire feesten met interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten in Nijmegen en Zwolle.

TAGS: literatuur

>

Wout Waanders is nieuwe stadsdichter van Nijmegen

De stadsdichter schrijft in opdracht van de gemeente tenminste zes gedichten per jaar die gaan over gebeurtenissen in de stad.

TAGS: literatuur nijmegen poezie stadsdichter

>