Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De Nijmeegse Kunstnacht bestaat 10 jaar! Dat vieren ze op zaterdag 18 september 2021 met een feestelijk jubileumprogramma. Op ruim 25 locaties zie je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke crossovers van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Stippel vooraf jouw eigen route uit en ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft.

De Nieuwe Oost op de Nijmeegse Kunstnacht

Je kunt de makers en programma’s van De Nieuwe Oost ontdekken, op maar liefst 4 verschillende plekken in de stad. In de Bastei zie je een programma samengesteld door De Nieuwe Oost | Wintertuin. Daarnaast presenteren we een programma in het Festivalhuis samen met onze culturele buren Go Short, Inscience en Music Meeting. In De Lindenberg staat een programma in samenwerking met Moving Futures Festival en in Theater Vier zie je een programma van De Nieuwe Oost | Theater en Dans.

De analoge mememaker – Booi Kluiving in Theater Vier

Booi Kluiving maakt bij De Nieuwe Oost theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op populaire cultuur. Vanuit deze fascinatie bedacht hij De Analoge Meme Maker; een zelfgemaakte technologische kast die het hele proces van het maken van internet memes analoog maakt. In Theater Vier krijg jij de kans om zelf met De Analoge Meme Maker aan de slag te gaan!

Total Eclipse – Laura Daelemans in de Lindenberg

‘Total eclipse’ is een solo- voorstelling gecreëerd en gespeeld door Laura Daelemans gedurende haar residentie bij productiehuis De Nieuwe Oost in december 2020. Hierbij kreeg ze dramaturgische steun van theatermaker Emma Berentsen en danser Kim Tuerlings. ‘Total eclipse’ speelde voor het eerst in Theater aan de Rijn. De voorstelling behandelt thema’s die op het moment zeer actueel zijn als hopeloosheid, onzekerheid en falen, maar verwerkt op een luchtige manier. Deze aanpak karakteriseert Daelemans’ werk. In ‘Total eclipse’ speelt Laura Daelemans een model wiens bloeiende carrière zojuist in een neerwaartse spiraal is terechtgekomen. Door deze grote vernedering komt het model zichzelf tegen, wat ze als bijzonder onaangenaam en confronterend ervaart. Naarmate de voorstelling vordert wordt het duidelijk dat haar carrière al gedoemd is.

Laura Daelemans (1999) is een Belgische danser, tapdanser, maker, en illustrator. Daelemans’ eigen werk wordt vaak omschreven als tragi-komisch. Muziek, humor en mime spelen een grote rol. Als danser én als maker onderzoekt ze de combinatie van acrobatische fysicaliteit en theatraliteit. Ze hecht ook veel waarde aan visuele beelden bij het creëeren.

Literaire tocht van De Nieuwe Oost | Wintertuin in De Bastei

Volg een spetterende literaire tocht door de donkere catacomben van De Bastei. Laat je (ver)leiden langs de schatkamers van het museum, langs de Waal en langs de lange historie van Nijmegen. De makers van Wintertuin verrassen je onderweg met muziek en bijpassende voordrachten. Ga mee op ontdekkingstocht en verken dit bijzondere gebouw als nooit tevoren!

Contactpersonen

Neem voor meer informatie over de publiciteit contact op met Nikkie

Neem voor meer informatie over het programma contact op met Myrna

Gerelateerd nieuws

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>

Najaarsprogramma Theater a/d Rijn online!

De Arnhemse Meisjes, Ludwig Bindervoet, Tim Hammer, Maison the Faux en Booi Kluiving zijn dit najaar te zien bij Theater a/d Rijn.

TAGS:

>

De Nieuwe Oost op de bank | Deel 2

Lees, luister en kijk met ons mee

TAGS:

>

Gerelateerde items