Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Om het werk van de onnavolgbare dichter H.H. ter Balkt te eren en in leven te houden organiseren we een reeks programma’s getiteld Ode aan de betekenis. Zowel op het podium als op schrift hebben jonge makers een jaar lang nieuw werk gemaakt, geïnspireerd op deze ongewone stem in de Nederlandse poëzie.

Het is vijftig jaar geleden dat H.H. Ter Balkt (1938-2015) debuteerde met de bundel Boerengedichten, een strijdlied, een ode aan de echtheid van de wereld. Er volgde een rijk oeuvre dat werd bekroond, met onder andere de P.C. Hooft-prijs, maar nog steeds in geen hokje te vatten is. Tijdens Ode aan de betekenis maakten jonge makers kennis met Ter Balkt, om de aandacht op zijn krachtige poëzie te herbevestigen.

Vertrekkend vanuit vier belangrijke gedichten van Ter Balkt hebben schrijvers Nikki Dekker en Pelumi Adejumo, muzikant Jan Klug en beeldend kunstenaar Caz Elegie onder regie van Merit Vessies een voorstelling gemaakt. Deze gezamenlijke performance ging in première op het Wintertuinfestival 2019.

Op het online literair tijdschrift Notulen van het Onzichtbare werden maandelijks een parafrase van een gedicht van Ter Balkt door een dichter gepubliceerd. Met onder meer Dominique De Groen, Dean Bowen, Hannah van Binsbergen en Asha Karami. Mid 2021 volgt een bijzondere publicatie van dit werk.

Contactpersonen

Heb je een vraag hierover? Laat het Tom weten.

Gerelateerd nieuws

De Nieuwe Oost op de bank

Maak thuis op je eigen bank kennis met onze makers, medewerkers en hun werk

TAGS:

>

Nederlandse deelnemers CELA bekend

Alma Mathijsen, Lisa Weeda, Nikki Dekker en Stefanie Liebreks zijn Nederlandse deelnemers van Europees talentontwikkelproject CELA

TAGS: CELA Europa residentie

>

Jonge makers brengen ode aan dichter H.H. ter Balkt in schrift en op het podium

Om het werk van de onnavolgbare dichter H.H. ter Balkt te eren en in leven te houden starten we een reeks programma’s

TAGS: wintertuinfestival gedichten podium ode

>

Gerelateerde items