Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Film
Het is vijftig jaar geleden dat de onnavolgbare dichter H.H. ter Balkt debuteerde met de bundel Boerengedichten en vijf jaar geleden dat hij overleed. De multidisciplinaire reeks Ode aan de betekenis is een eerbetoon aan deze ongewone stem in de Nederlandse poëzie.
Vertrekkend vanuit het werk van Ter Balkt maakten schrijvers Nikki Dekker en Pelumi Adejumo, muzikant Jan Klug en beeldend kunstenaar Caz Elegie onder regie van Merit Vessies een verontrustende en mysterieuze film. De jonge makers trekken de thematiek van Ter Balkt naar het nu en vertalen zijn politiek engagement naar de onderwerpen van een nieuwe generatie. Op zondag 12 september wordt de film vertoond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Tickets voor dit evenement zijn hier te koop.

Verjaardagskalender
Gedurende één jaar verscheen op online literair tijdschrift Notulen van het Onzichtbare maandelijks een parafrase van een gedicht van Ter Balkt, door dichters als Tonnus Oosterhoff, Alfred Schaffer en Asha Karami. Deze bewerkingen zijn, samen met een essay van Fiep van Bodegom en illustraties van Caz Elegie, gebundeld tot een bijzondere kalender. Voor de presentatie van deze verjaardagskalender dragen deelnemende dichters Joost Oomen, Asha Karami en Marieke Polderdijk hun bijdrage voor.
Na afloop van het programma is de poëziekalender ter plaatse te koop met een korting van € 2,50. Een pre-order plaatsen in de webshop (zonder korting) is ook mogelijk.

Contactpersonen

Heb je een vraag hierover? Laat het Tom weten.

Gerelateerd nieuws

Eregast tijdens het Wintertuinfestival is Katarina Mitrović

De Servische schrijver Katarina Mitrović is de eerste genodigde in ons gloednieuwe internationale Writer in Residence-programma.

TAGS:

>

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

TAGS:

>

Nikki Dekker maakt postpakket van Wintertuinsessie

Met het postpakket 'over zee' onderzoekt Nikki Dekker wat de zee ons te vertellen heeft in haar Wintertuinsessie.

TAGS:

>