Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Schrijfwedstrijden, leesclubs, een dichtersgilde en literaire evenementen

Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal

Overijssel Verwoord is er voor lezers en schrijvers (in spe) van jong tot oud uit de hele provincie. Zo schrijven ouderen in verzorgingshuizen korte verhalen gebaseerd op hun herinneringen tijdens het project Het Verhalenhuis. Middelbare scholieren gaan onder de noemer Lezen met de Sterren collectief aan de slag met het lezen en bespreken van een boek. Verder is er een provinciebrede leesclub met Tommy Wieringa en zijn er schrijfwedstrijden waar iedereen aan mee kan doen.

Tijdens Overijssel (Verwoord) als poëziecurator droegen Laura van Eck, Margót Veldhuizen en Ellen Deckwitz gedichten voor, geïnspireerd op de werken uit de tentoonstelling Lief & Leed bij het Rijksmuseum Twenthe. Daarnaast konden bezoekers zelf aan de slag als poëziecurator.

Een nieuw fenomeen in de Provincie Overijssel is het Dichtersgilde: een groep jonge, talentvolle dichters treedt gezamenlijk als literaire ambassadeur van de Provincie op. De leden van het gilde zijn Laura van Eck, Nick Felix, Wibo Kosters en Michelle Brouwer.

Daarnaast zijn er verschillende schrijfwedstrijden. Zo gaan we samen met Ernst Daniel Smid en de GladJakkers op zoek naar recepten voor een goed leven en kunnen jongeren meedoen aan Light Verse-wedstrijd Kort&Klein.

In maart 2019, tijdens de Landelijke Boekenweek, sluiten we af met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal, een bruisende festivalavond met interviews, voordrachten, performances, boekpresentaties, prijsuitreikingen, verrassingen en een goed feestje.

En er is nog veel meer te beleven! Volg Overijssel Verwoord via websiteFacebook of Instagram.

Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Grootse afsluiting Overijssel Verwoord op 28 maart

Op donderdag 28 maart wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. De avond wordt geopend door gedeputeerde Hester MaijÖzcan Akyol en Annejet van der Zijl worden geïnterviewd. Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven, en maken vanavond de winnaars bekend. Toon Tellegen, gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal brengen de voorstelling Hemels en Vergeefs ten tonele. Hiphopper Freez en dichter Helena Hoogenkamp gaan aan de slag met elkaars werk. Firma Weijland presenteert hun nieuwe cd NOCTA, zangeres Lucy Legeland en muzikanten Dries Bijlsma en Reinder van Raalte spelen de sterren van de hemel. Het Overijssels Boek van het Jaar wordt uitgereikt, zowel in de categorie fictie als non-fictie. Bewoners van zorggroep Solis te Deventer tekenden een half jaar lang hun verhalen op tijdens Het Verhalenhuis. Vanavond wordt het resultaat gepresenteerd. Club Cele onderzoekt, naar aanleiding van het Boekenweekthema, of een vrouw ook altijd moeder moet zijn. PlankenPoëzie haalt de poëzie uit de ivoren toren richting de kroeg, of in dit geval, Overijssel Verwoord. Daarnaast gaan we op zoek naar typische verhalen uit de regio. En uiteraard is het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel, bestaande uit Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck, van de partij. Na afloop van het programma is het tijd om te dansen!

Contactpersonen

Vragen over het programma? Neem contact op met Laurens.

Nikkie verzorgt de publiciteit van Overijssel Verwoord.

Gerelateerd nieuws

Twee grootse festivalavonden tijdens de Boekenweek

Literaire feesten met interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten in Nijmegen en Zwolle.

TAGS: literatuur

>