Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Schrijfwedstrijden, leesclubs, een dichtersgilde en literaire evenementen

Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal

Overijssel Verwoord is er voor lezers en schrijvers (in spe) van jong tot oud uit de hele provincie. Zo schrijven ouderen in verzorgingshuizen korte verhalen gebaseerd op hun herinneringen tijdens het project Het Verhalenhuis. Middelbare scholieren gaan onder de noemer Lezen met de Sterren collectief aan de slag met het lezen en bespreken van een boek. Verder is er een provinciebrede leesclub met Tommy Wieringa en zijn er schrijfwedstrijden waar iedereen aan mee kan doen.

Tijdens Overijssel (Verwoord) als poëziecurator dragen op zondag 16 december in het Rijksmuseum Twenthe dragen de Overijsselse dichters Laura van Eck, Margót Veldhuizen en Ellen Deckwitz gedichten voor geïnspireerd op de werken uit de tentoonstelling Lief & Leed bij het Rijksmuseum Twenthe. Daarnaast kunnen bezoekers zelf aan de slag als poëziecurator.

Een nieuw fenomeen in de Provincie Overijssel is het Dichtersgilde: een groep jonge, talentvolle dichters treedt gezamenlijk als literaire ambassadeur van de Provincie op. De leden van het gilde zijn Laura van Eck, Nick Felix, Wibo Kosters en Michelle Brouwer.

In maart 2019, tijdens de Landelijke Boekenweek, sluiten we af met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal, een bruisende festivalavond met interviews, voordrachten, performances, boekpresentaties, prijsuitreikingen, verrassingen en een goed feestje.

En er is nog veel meer te beleven! Volg Overijssel Verwoord via websiteFacebook of Instagram.

Contactpersonen

Vragen over het programma? Neem contact op met Laurens.

Nikkie verzorgt de publiciteit van Overijssel Verwoord.

Gerelateerde items