Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Het Overijssels Dichtersgilde werd in 2018 in het leven geroepen, onder begeleiding van De Nieuwe Oost Wintertuin. De gildeleden Nick Felix, Laura van Eck en Wibo Kosters zijn voor de periode 2018-2020 literaire ambassadeurs voor Overijssel. Ze hebben gedichten geschreven bij onder andere exposities, feestelijke openingen en daarnaast vrij werk over Overijssel. Ook trad het Gilde op onder andere het Tuinfeest, Stadsfestival Zwolle en het Overijssels Boekenbal op.

Gildeleden: dichters in de brede zin van het woord

De gildeleden zijn afkomstig uit verschillende delen van de provincie. Ze zijn makers in de brede zin van het woord: zij combineren poëzie met andere disciplines, als video, muziek, theater, en non-fictie.

  • Laura van Eck (1991) studeerde in 2016 af aan ArtEZ Creative Writing. Haar toneelstuk Pijnlijke Melodie werd meerdere malen wegens succes verlengd. Naast drama schrijft ze proza, poëzie en non-fictie. Laura is woonachtig in Zwolle.
  • Nick Felix (1993) schrijft proza en scenario’s in een beeldende, luchtige stijl. Hij studeerde journalistiek alvorens te starten met Creative Writing aan ArtEZ. In 2016 studeerde hij af met een webserie over een jongen die Nederland doorreist. Nick is woonachtig in Zwolle.
  • Wibo Kosters (1978) is dichter en muzikant. Hij is lid van Krautrockformatie de Rocking Waldos en van poëtisch-muzikaal collectief Brommerdief. Hij was voor de periode 2017-2019 stadsdichter van Deventer. Augustus 2018 verscheen zijn poëziedebuut Inwoner en in 2019 zijn debuutroman Radio Transzoeloe. Wibo is woonachtig in Deventer.

Afscheidsbundel ‘Loop’

Na twee jaar dichten voor en over de provincie zwaait het Gilde af met de dichtbundel ‘Loop’. Bekijk en bestel de uitgave hier.

Contactpersonen

Vragen? Neem contact op met Tom Verstappen.

Gerelateerd nieuws

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met bundel ‘Loop’

Het Overijssels Dichtersgilde neemt na twee jaar dichten voor Overijssel afscheid met de bundel 'Loop'.

TAGS:

>

Met Andere Woorden Festival

Hét festival waar muziek, poëzie, spoken word en theater elkaar ontmoeten, omarmen en uitdagen.

TAGS: popmuziek literatuur poezie elektronische muziek

>

Wibo Kosters nieuwe maker bij De Nieuwe Oost

TAGS: dans literatuur muziek festival

>