Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Patroon

PATROON is een meerstemmige solo van Ludwig Bindervoet (performancecollectief URLAND, acteur bij Toneelgroep Oostpool) naar aanleiding van de brief die Franz Kafka aan zijn vader schreef, maar nooit aan hem overhandigde. De vader spreekt nu terug in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen gecreëerd door schrijver Erik Bindervoet en zijn zoon theatermaker/acteur Ludwig Bindervoet.

In een voorstelling als een hallucinante modderstroom kruipt Ludwig in de huid van de vaderfiguur en poogt patronen te doorbreken. Vader komt in opstand tegen zoon, zoon tegen vader, vader tegen vader? In PATROON zoeken vader Erik en zoon Ludwig het spanningsveld op tussen het persoonlijke en het publieke. Via omwegen en eeuwige wederkeer dwaalt het stuk via voorouders en nageslacht langs geschiedenis en noodlot richting autoriteit en vrijheid.

Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND (De Internet Trilogie) en speelde in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (Allemaal Mensen, They are just kids, On the Road). PATROON is zijn eerste eigen solovoorstelling als theatermaker.

Co-productie

Een co-productie van De Nieuwe Oost en performancecollectief URLAND.

Credits

Concept & spel: Ludwig Bindervoet | Tekst: Erik Bindervoet | Regie: Naomi Velissariou | Componist: Jimi Zoet | Lichtontwerp: Rob Daanen | Scenografie: Katrin Bombe | Publiciteitsbeeld: Roeltje van de Sande Bakhuyzen | Productie: De Nieuwe Oost in samenwerking met performancecollectief URLAND. Met dank aan Toneelgroep Oostpool.

 

Contactpersonen

Voor vragen over verkoop kun je terecht bij Eve

Voor vragen over marketing & publiciteit kun je terecht bij Nienke

Gerelateerde items