Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Jij houdt van jouw taal. Het is de taal waarin je tegen je moeder zegt dat ze de beste kok ooit is. Waarin je scheldt als je boos bent. Waarin je je familie welterusten wenst. Spreek jij thuis een andere taal dan Nederlands en wil je met jouw taal meedoen om een nieuwe taal voor Zwolle te maken?

Deelnemers gezocht voor Pidgin Zwolle

 

Wij zijn op zoek naar deelnemers voor het taalproject Pidgin Zwolle. Met dit project bedenkt kunstenaar Ahilan Ratnamohan samen met deelnemers een nieuwe taal, waarin alle talen die in Zwolle worden gesproken samenkomen. Om zo een taal te maken waar iedereen in Zwolle zichzelf in kan herkennen.

Wij zijn op zoek naar jouw taal. Woorden, uitspraken, de dingen uit jouw taal die je mist wanneer je Nederlands spreekt. Met woorden uit alle verschillende talen maken we het Pidgin Zwolle.

Om de woorden uit alle talen van Zwolle te verzamelen, wil Ahilan met mensen uit verschillende taalgroepen in gesprek. Om te praten over de verbinding die mensen voelen met de taal die zij thuis spreken. Wat gebeurt er met je als je in het dagelijks leven een andere taal dan je moedertaal moet spreken? Welke woorden en uitspraken uit je eigen taal zijn belangrijk voor jou?

Wie kan er meedoen?

  • We zoeken deelnemers (16 jaar en ouder) die het Nederlands als tweede taal hebben geleerd en het Nederlands gebruiken op dagelijkse  basis.
  • Moedertalen of -dialecten zijn allemaal welkom. Of dit nou Sranan Tongo, Zwols, Tigrinya, Spaans of Noors is, we zoeken ze allemaal!
  • Je vindt het interessant om na te denken en te vertellen over  hoe het is om de Nederlandse taal in plaats van je moedertaal te  gebruiken. Zijn er woorden of uitdrukkingen die je mist?

Wat wordt er van je gevraagd?

  • Na je aanmelding plannen we een kennismakingsgesprek via Zoom of telefoon.
  • Dit gesprek gaat over de woorden die je mist uit je moedertaal.
  • Na het eerste kennismakingsgesprek kun je gekozen of gevraagd worden om de nieuwe taal Pidgin Zwolle mede op te richten.
  • Dit project neemt in totaal ongeveer 10 uur in beslag, verspreid over een aantal maanden, en resulteert in een nieuwe taal, een woordenboek en een performance.
  • Er is een vergoeding beschikbaar voor iedereen die deelneemt. Als je meer meehelpt of bijdraagt, zal die vergoeding groter zijn.

We zijn heel benieuwd naar jouw taal en jouw woorden. Wil je meedoen? Meld je hier aan.

Over Ahilan Ratnamohan

 

Ahilan is een Australiër van Srilankaanse afkomst die naar Europa kwam om aan zijn voetbalcarrière te werken. Toen dat geen succes werd, besloot hij zijn ervaringen om te vormen tot theatervoorstellingen. Naast voetbal heeft Ahilan een grote fascinatie voor het leren van taal; hoe leren mensen een nieuwe taal en welk effect heeft dit op hen als mens?

Ahilan is benieuwd naar de verbinding die mensen voelen met de taal die ze thuis spreken. Wat gebeurt er met je als je in het dagelijks leven een andere taal dan je moedertaal moet gebruiken om je te uiten? Welke woorden uit je eigen taal mis je wanneer je Nederlands spreekt?

Foto Ahilan: (c) Jonas Lampens.

Dit project werd eerder al uitgevoerd in Leeuwarden, waar het mooie Pidgin Leeuwarden uit is gekomen.

Pidgin Zwolle is een project van productiehuis Explore the North, De Nieuwe Oost | Wintertuin, en kunstenaar Ahilan Ratnamohan (onderdeel van Brussels kunstenaarscollectief ROBIN) en wordt vanuit de Proeftuin Meertaligheid ondersteund door We the North.

Explore the North

Explore the North is een stadsfestival uit Leeuwarden voor muziek, literatuur, theater en meer én productiehuis voor makers uit Noord-Nederland.

Contactpersonen

Heb je een vraag over Pidgin Zwolle? Neem contact op met Laura.

Heb je een vraag over Pidgin Zwolle? Neem contact op met Nick.

Gerelateerde items