Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Jaarlijks nodigt De Nieuwe Oost enkele opkomende theater- en dansmakers uit voor een residentie in Theater a/d Rijn. In deze periode kunnen ze onderzoeken, experimenteren en uitproberen onder begeleiding van het De Nieuwe Oost team.

Residentie Februari 2021

Anton van der Sluis onderzoekt van 22 t/m 28 februari samen met Nick Deroo het idee van de homo ludens, oftewel de spelende mens. We kennen allemaal de homo sapiens, de wetende mens, de rationele mens. Hoe kunnen we terug gaan naar onze fantasie, naar ons lichaam en ons innerlijk spelen?

Spelen is in het moment zijn, open staan voor verandering en net doen alsof. In het spelen maak je een uitstapje naar een andere wereld, een fantasiewereld. In die wereld kan je transformeren tot wie of wat je wil zijn. Als je alle laagjes loslaat en daarmee gaat spelen, wat gebeurt er dan? Wat blijft er dan over? Tijdens zijn residentie onderzoeken Anton en Nick hoe je kan spelen met alle kanten die je in je hebt en hoe je het publiek een fantasiewereld in kan trekken.

Benieuwd naar zijn bevindingen? Anton neemt je in zijn onderzoeksweek van 22 t/m 28 februari via het instagramkanaal van De Nieuwe Oost mee in het maakproces. 

Over Anton van der Sluis

Anton van der Sluis (1990) studeerde in 2016 af van de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in het gebied tussen theater en dans: hij speelde in producties van makers zoals Igor Vrebac ( o.a. MACHO MACHO, dat de Amsterdam Fringe Award 2016 won) en Jasper van Luijk (Happily Ever After). Via het talentontwikkelingsprogramma van Jakop Ahlbom Company startte hij met het ontwikkelen van eigen werk. Mind the Body is een fysieke solovoorstelling van Anton over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Deze voorstelling reist mee met Moving Futures Festival 2021.

In het werk van Anton staat de fysieke empathie van de toeschouwer centraal. Door de precisie van de beweging en de vervreemdende transformaties van het lichaam, neemt hij de toeschouwer stapsgewijs mee om hun eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken. Hij spreekt de homo ludens (spelende mens) in ons aan. Anton is gefascineerd door de (on)mogelijkheden van het lichaam. Zijn werk verbeeldt op poëtische wijze de pogende en soms falende mens. De fysieke transformaties en de vervreemding van het lichaam maken zijn werk niet alleen komisch, maar ook tragisch in zijn herkenbaarheid.

Contactpersonen

Voor meer informatie over Anton, neem contact op met Eve

Gerelateerd nieuws

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>