Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

Jonge, professionele schrijvers begeleiden groepen nieuwkomers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2- leerlingen, werken toe naar een publicatie, presenteren het resultaat op festivalpodia en in podcasts. We richten ons met dit project op mensen met een serieuze interesse voor het makerschap. In de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers ligt de nadruk op de artistieke ontwikkeling en de aansluiting van nieuwkomers op De Nieuwe Oost | Wintertuins netwerk van literatuurorganisaties, festivalpodia en jonge makers. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen waarmee we samenwerken en focust op de artistieke expressie in het Nederlands.

De nieuwkomers schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder begeleiding van een schrijver. Ze bezoeken de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

De Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers is een project van De Nieuwe Oost | Wintertuin. In 2019 liep er een piloteditie van het project. Onder voorbehoud van financiering gaat het in 2020 officieel van start.

Contactpersonen

Voor vragen over dit project neem contact op met Noortje Kessels

Gerelateerde items