Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

 

Schrijf je graag? Doe dan mee met de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers in Nijmegen, Utrecht of Antwerpen.

Kom verhalen, gedichten of columns schrijven. In het Nederlands.

Je krijgt hulp van een professioneel schrijver.

Je beste teksten verschijnen in een boekje.

De Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers is gratis, je hoeft niets te betalen!

Speciaal voor volwassenen die Nederlands leren.

 

Bijeenkomsten Schrijfwerkplaats Antwerpen:
uitgesteld tot 2021

Bijeenkomsten Schrijfwerkplaats Nijmegen:
26 november, 3 december, 10 december, 17 december, 7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari.

Bijeenkomsten Schrijfwerkplaats Utrecht:
27 november, 4 december, 11 december, 18 december, 8 januari, 15 januari, 22 januari, 29 januari, 5 februari , 12 februari. LET OP: deze groep zit vol. Mensen die zich aanmelden komen op de wachtlijst.


Wil je meer informatie? Of wil je meedoen?
E-mail, WhatsApp of bel naar:
Noortje Kessels
noortje@wintertuin.nl
06-16740689

Ken je iemand voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Geef het door!

Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

Jonge, professionele schrijvers begeleiden groepen nieuwkomers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2- leerlingen, werken toe naar een publicatie, presenteren het resultaat op festivalpodia en in podcasts. We richten ons met dit project op mensen met een serieuze interesse voor het makerschap. In de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers ligt de nadruk op de artistieke ontwikkeling en de aansluiting van nieuwkomers op De Nieuwe Oost | Wintertuins netwerk van literatuurorganisaties, festivalpodia en jonge makers. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen waarmee we samenwerken en focust op de artistieke expressie in het Nederlands.

De nieuwkomers schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder begeleiding van een schrijver. Ze bezoeken de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

Nieuwe edities in Nijmegen, Utrecht en Antwerpen
In de tweede helft van november gaat de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers van start in Nijmegen, Utrecht en in Antwerpen! In tien bijeenkomsten in de Bibliotheek Gelderland Zuid, de Bibliotheek Utrecht en in Bibliotheek Permeke worden nieuwkomers door professionele schrijvers begeleid bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederlands. De Schrijfwerkplaats biedt aspirant-schrijvers met een vluchtverleden toegang tot het publieke debat en tot een netwerk in de culturele sector – door hun verhalen te delen via podia en (digitale) publicaties. Zo lees je op Notulen van het Onzichtbare twee gedichten en een verhaal uit de editie in Nijmegen, en een column van oprichter van de schrijfwerkplaats Marjolein Visser.

 


De Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers is een project van Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost. In 2019 liep er een piloteditie van het project. De nieuwe edities worden uitgevoerd i.s.m. de Bibliotheek Gelderland Zuid, de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Permeke, atlas · integratie & inburgering Antwerpen, Red Star Line Museum, Antwerpen Boekenstad en Creatief Schrijven. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en de Taalunie.

Contactpersonen

Voor vragen over dit project neem contact op met Noortje Kessels

Gerelateerde items