Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Vanwege de huidige maatregelen is de première verplaatst naar oktober. Tijdens het rondreizend dansfestival Moving Futures in april zal een dertig minuten durende preview te zien zijn. 

In Solitude toont choreograaf en dansmaker Ruben Chi de hoogtes en dieptes van stilte en eenzaamheid, als mens én als kunstenaar. Want in 2020 viel de wereld even stil. Chi merkte: in die stilte blijft alleen je eigen stem over. De vraag is, wie durft te luisteren – en wie loopt ervoor weg?

In Solitude neemt de 19-jarige hiphop/battle danser Bjoley ‘Pairodime’ je mee op een inner journey. Een expressieve hiphop-danssolo over de caleidoscoop aan emoties en confrontaties met jezelf in eenzaamheid. En de kracht die schuilt in de confrontatie met je eigen stilte.

Without great solitude, no serious work is possible – Pablo Picasso

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf, een neo-pionier in de Nederlandse danswereld. Deze interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt in zijn werk steeds de grens op tussen beweging en muziek. Vijf keer op rij won hij de internationale danscompetitie Juste Debout Holland. Met SoulCypher bouwt Chi in Arnhem een duurzame hiphopdansgemeenschap. Overstijgend, bezielend, gedurfd, cultureel divers en altijd met een rauwe touch.

Credits 

Choreografie: Ruben Chi | Danser: Bjoley ‘Pairodime’ | Compositie:  Bastian Benjamin | Dramaturgisch advies: Shailesh Bahoran | Artistieke begeleiding: Adriaan Luteijn, Eve Hopkins | Kostuum: Jivika Biervliet | Scenografie: Annelies Michelle Shakison | Lichtontwerp: Rob Daanen | Campagnebeeld: Sjoerd Derine | Productie: De Nieuwe Oost in coproductie met Stichting SoulCypher | Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Gemeente Arnhem, BNG Cultuurfonds, Fonds Cultuurparticipatie 

Mede mogelijk gemaakt door

Contactpersonen

Voor meer informatie over boekingen van Solitude, neem contact op met Eve

Voor meer informatie over marketing en publiciteit, neem contact op met Nienke

Gerelateerd nieuws

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>

Ruben Chi genomineerd voor Cultuurprijs Arnhem

Choreograaf en bewegingskunstenaar Ruben Chi is genomineerd voor Cultuurprijs Arnhem, de winnaar is op 29 januari bekend.

TAGS: dans makers arnhem

>

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater a/d Rijn

Binnen #radicaallokaal vragen wij makers zichzelf en hun werk opnieuw uit te vinden binnen het ‘nieuwe normaal’.

TAGS: Theater a/d Rijn makers arnhem

>