Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Wie zijn eigenlijk de mensen die in een orkest spelen? Je komt er achter in de voorstelling Solo.

Onze schrijvers Lowie van Oers, Jante Wortel en Nikki Dekker schreven teksten gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de musici van het Noord Nederlands Orkest. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is één van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. En ook nog eens heel internationaal: het orkest kent bijna vijftien nationaliteiten en even zoveel talen.

Waar het normaal gesproken gaat om het creëren van een symfonie tussen deze musici, focust Solo juist op het individu. Want wie zijn eigenlijk die mensen die in een orkest spelen? Waarom kozen ze voor de muziek en voor hun specifieke instrument? Welke ontberingen hebben ze doorstaan om zo goed te worden (of ging dat vrij makkelijk?) en hoe zijn zij in Noord-Nederland terecht gekomen? Musici uit Japan, Duitsland, Spanje, België, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk laten hun instrument deze keer deels staan en vertellen hun persoonlijke verhaal in elk een korte solo, geschreven door onze Lowie, Jante en Nikki.

Gerelateerd nieuws

Aftershow podcast Over de natuur van de dingen

Live podcast opname door Dennis Gaens in Theater a/d Rijn in Arnhem rond Over de natuur van de dingen van Lowie van Oers.

TAGS: theater literatuur podcast

>

de Wintertuinsessies zijn van start

De lente komt eraan en dat betekent dat de Wintertuinsessies weer zijn begonnen!

TAGS: literatuur wintertuinsessie talent talkshow

>

Landelijke tourdata bekend – Lowie van Oers

Lowie van Oers gaat met zijn voorstelling Over de natuur van de dingen op reis.

TAGS: theatermaker schrijver

>

Gerelateerde items