Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Wij zijn allemaal bevooroordeeld. Binnen anderhalve seconde vormen je hersenen een eerste indruk. De vraag is: wat doe jíj met die eerste indruk?

Gebaseerd op ‘the human zoo’, een etnologische tentoonstelling waarin mensen uit andere culturen werden tentoongesteld aan witte Europeanen, ontwikkelde performer en theatermaker Wensley Piqué een theatrale installatie waarin een ontmoeting centraal staat. Hoe bekijken wij mensen? Hoe snel vormen wij een beeld van de ander? En mag dat beeld nog veranderen? Uitgaande van de psychologie van de eerste indruk gaat hij met publiek in gesprek.

Over de maker

Wensley Piqué (1977) is performer, theatermaker, poppenspeler, choreograaf en bewegingsdocent. Hij studeerde af als regie- en theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht. Wensley deed mee aan het programma Popster! met zijn voorstelling Granma, was vaste speler bij theatergroep DOX en trad op op o.a. Oerol, de Parade, en Theaterfestival Boulevard. Hij heeft een passie voor verbinding maken tussen mensen onderling en tussen mens en natuur.

Educatie

Via theater, workshops en gespreksvormen in de klas aan de slag met vooroordelen, discriminatie en de #BlackLivesMatter beweging? Rondom The Human Zoo ontwikkelt Wensley onderwijsprojecten op maat. Via workshops en (socratische) gespreksvormen maakt hij met leerlingen scènes over hun persoonlijke ervaringen rondom vooroordelen en discriminatie. Ze ontdekken hoe (stereotype) beeldvorming ontstaat en wat de gevolgen ervan zijn. Het eindresultaat wordt getoond aan leerlingen, docenten en ouders. Wensley biedt ook deskundigheidsbevordering voor docenten. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. Geschikt voor: VMBO / Bovenbouw HAVO&VWO / MBO / HBO. Leeftijd: 14+.

Contactpersonen

Voor vragen over marketing & publiciteit kun je terecht bij Laura

Voor vragen over verkoop en educatie kun je terecht bij Eve

Gerelateerd nieuws

Theater- en dansaanbod 2021-2022 bekend

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2021-2022.

TAGS: theater dans aanbod

>