Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Open podium with work in progress

Gratis toegang, reserveren niet nodig

28 maart 17:00 Florian Slangen

Florian Slangen is acteur en theatermaker momenteel volgt hij een masterstudie muziektheater performance aan ArtEZ in Arnhem.
Binnen dit traject doet hij als maker en performer artistiek onderzoek naar het gebruik van de stem binnen een muziektheater-performance. Hij opereert in het gebied tussen spreken en zingen. Tussen de abstractie van klank maken en het geven van tekst. Hij probeert zijn eigen stem te beschouwen als instrument op de vloer en werkt vanuit vormexperimenten gebaseerd op inspiratiebronnen zoals Jaap Blonk (stemkunstenaar) en Georges Aperghis (muziektheater componist). Vanuit dit onderzoek destilleert hij materiaal voor zijn nieuwe voorstelling die zal fungeren als afstudeerproject van zijn masterstudie.

17 april 17:00 Marieke Polderdijk 

We trekken geluid vanuit de aarde omhoog, voelen het door onze buik stromen en spugen het uit.
Onze monden zijn open. Onze tanden ontbloot.
We gaan achter onszelf staan.
We voeren een serie handelingen uit.
We praten een lichaam bij elkaar.
We herhalen alles.

Wanneer kun je vrij wonen en bewegen in een lichaam, een landschap, een taal en een stem? Voor haar afstudeeronderzoek zocht Marieke Polderdijk (vierdejaars student Creative Writing aan ArtEZ) het antwoord op deze vragen door in bomen te klimmen, zich op dijken en akkers uit te spreiden, te schrijven en door heel veel te roepen. De beelden, beweging, tekst en klank die hieruit voortkwamen, komen samen op de vloer tijdens een interdisciplinaire performance. Tijdens Uurtje Oost zal hier een selectie van te zien zijn.

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost?

Gerelateerde items