Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Gratis toegang, reserveer je plek vooraf

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken.

Schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen de kans om hun werk vanuit Theater aan de Rijn in Arnhem te presenteren en met het publiek in gesprek te gaan.

Het afgelopen seizoen hebben we Uurtje Oost ge-livestreamd: Bekijk hier een aantal Uurtjes Oost terug! 

Donderdag 23 september - Boris Kip en Jonathan van der Horst

In Wolfraam volgen we het verhaal van een rijke rechtse neo-liberale familie. Nadat Onno Wolfraam, aartsvader en oprichter van het Wolfraam textiel imperium, een hartinfarct heeft gekregen, gaan zijn dochter Paulien en zijn kleinzoon Braam bij hem op ziekenbezoek. De altijd flamboyante Loek snijdt hier het gesprek over zijn erfenis aan en spreekt de wens uit om het familiebedrijf aan zijn kleinzoon na te laten. Maar na een recent ongeluk bij één van de leveranciers van Wolfraam in Bangladesh, weet Braam niet of hij nog wel langer de rol wil spelen die hem door zijn familie is opgelegd. Want wat betekent al die welvaart die Loek heeft verzameld eigenlijk? En ten koste van wat heeft hij die opgebouwd? Een voorstelling over drie generaties en hun strijd om de toekomst.

Wolfraam is de eerste voorstelling van het schrijver/regisseur duo Boris Kip en Jonathan van der Horst. Jonathan studeerde Woordkunst aan het Conservatorium in Antwerpen en Boris regie op de Toneelacademie Maastricht. Na hun afstuderen ontstond het plan om Jonathan’s schrijfkunsten te combineren met Boris zijn beeldende kwaliteit en zo samen nieuw maatschappelijk betrokken repertoire op de planken te brengen. Voor deze voorstelling lieten ze zich inspireren door het levensverhaal van Loek Brons, textiel- en kunsthandelaar, society figuur en opa van Boris.

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost? Neem contact op met Daphne

Gerelateerd nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

TAGS:

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

TAGS:

>

Gerelateerde items