Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Gratis toegang, reserveren niet nodig

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. We maken het programma van Uurtje Oost in het nieuwe seizoen binnenkort bekend.

Donderdag 19 september – Mart van Berckel

De Nieuwe Oost maker Mart van Berckel repeteert op dit moment aan zijn voorstelling Continenten. Samen met vormgever Vera Selhorst laat hij zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Continenten is een koortsachtige visuele trip over de waanzin van het alledaagse. Tijdens dit Uurtje Oost krijg je een inkijkje in het maakproces van de voorstelling.

Woensdag 25 september – Danielle Huyghe & Nathalie Vermeiren

Collective 2Deform wordt gevormd door Danielle Huyghe en Nathalie Vermeiren, twee dansers/makers die binnenkort afstuderen aan ArtEZ. Hun collectief is ontstaan vanuit hun beider fascinatie voor de vervreemding van het menselijk lichaam, waar ze beiden individueel artistiek onderzoek naar deden. Samen werken ze nu aan het idee van vervreemding als resultaat van een herhalende, gestructureerde serie van bewegingen, geïnspireerd op de agressie en bewegingstaal van boksen. Langzaam raken de figuren geïsoleerd van elkaar en de omgeving in hun eigen vervreemde lichaam. Hun performance heet ‘Detached separation’.

Donderdag 10 oktober – Fernanda Silva

“In Their Bodies” is het eindwerk van Fernanda Silva’s (Arnhemse Meisjes) artistieke traject ondersteund door Beeldend Danstheater Telder en Provincie Gelderland. Haar traject bestond uit onderzoek naar ‘Groovement’ als methode en bewegingstaal om de vaardigheden van dansers te vergroten. Het is nu ontwikkeld tot een begeleide methode voor iedereen, gebaseerd op de overtuiging dat ieder lichaam kan bewegen. Haar focus ligt op de overeenkomsten en verschillen tussen fysieke achtergronden, kennis en anatomie van verschillende lichamen.

Na een korte introductie over de manier waarop Fernanda dit onderzoek heeft benaderd, zal er met verschillende ‘Bodies’ getoond worden hoe haar methode in praktijk werkt.

“In Their Bodies” ontstaat met medewerking van performers Bart Biermasz, Aida Guirro Salinas, Yuliya Globa, Mirthe Dokter, Julia Heider en Rosine Langbroek. Fernanda wil hen graag financieel compenseren voor hun repetitietijd, inzet, kritische geest en artistieke support aan het project. Daarvoor startte ze een crowdfunding waarvan alle opbrengsten naar deze performers gaan.

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost? Neem contact op met Daphne

Gerelateerd nieuws

Waarom Continenten? – Vier vragen aan Mart van Berckel

Regisseur Mart van Berckel maakt bij De Nieuwe Oost Continenten. Wat drijft Mart om dit te maken?

TAGS: Theater a/d Rijn theater makers

>

Bartokplein bruist: opening cultureel seizoen

Op zondag 8 september openen we het cultureel seizoen op het Bartokplein in Arnhem.

TAGS: dans muziek opening cultureel seizoen

>

Gerelateerde items