Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Gratis toegang, reserveer je plek vooraf

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken.

Ook nu het theater gesloten is krijgen schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen de kans om hun werk vanuit Theater aan de Rijn in Arnhem te presenteren. Waar in normale omstandigheden het theater een paar keer per maand haar deuren live opent voor jonge makers is dit Uurtje Oost nu ook (gratis) online te bezoeken. Doordat de livestream via een VIMEO kanaal loopt kunnen kijkers via de chatfunctie net als altijd in gesprek met de makers.

Donderdag 13 mei – MAISON the FAUX

MAISON the FAUX gaat van 3 tot en met 14 mei in residentie bij de Nieuwe Oost. In samenwerking met food designer Katja Gruijters en performer Arno Verbruggen onderzoekt MAISON the FAUX de zintuiglijke relatie tussen performance, food, vormgeving en mode. Gedurende de 2 weken zullen onderwerpen als overvloed en overdaad, processen van transformatie en menselijkheid worden onderzocht.

Katja Gruijters is een Nederlandse food designer. Al meer dan 20 jaar werkt Katja aan het verduurzamen van ons voedsellandschap en onze eetcultuur. Hierbij zoekt ze verbindingen tussen voedsel, wetenschap, technologie, cultuur, natuur en design. Naast haar werk als food designer, schrijft ze columns voor het magazine Vork en geeft ze les op diverse Hogescholen en Universiteiten.

Arno Verbruggen (1997, België) is afgestudeerd aan de Kunstacademie Codarts als contemporary dancer / performer. Hij danste in Club Guy&Roni’s Poetic Disasters Club en werkte voor Aura dance Theater in Kaunas, Litouwen. Daarnaast gaf hij danslessen en werkte hij als freelancer voor verschillende bedrijven, platforms en artiesten zoals MAISON the FAUX, Stef van Looveren, Action Zoo Humain en Romeo Castelluci. Naast het performen maakt hij ook zelf voorstellingen zoals “How to cope with a break up? #tuto”. Zijn kunstopvatting: “Art is where my heart is. I position Art at the level of God and Art is the way to freedom and freedom is our holy work”.

Over de makers MAISON the FAUX

Het modehuis en creative studio, MAISON the FAUX, onderzoekt nieuwe vormen van mode door middel van beleving, interactie en performativiteit. Het handschrift van MAISON the FAUX kenmerkt zich door een maximalistische blend van mode, decor, styling en ruimtelijke vormgeving. MAISON the FAUX creëert “FAUXperiences” totaalbelevingen die het publiek uitdagen om de wereld in een nieuw licht te zien. Bij De Nieuwe Oost brengen ze hun ervaring in het theater en zoeken ze de verdieping: waar liggen de grenzen tussen mode en theatraliteit, vorm en inhoud?

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost? Neem contact op met Daphne

Gerelateerd nieuws

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

TAGS:

>

Gerelateerde items