Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Open podium with work in progress

gratis toegang,  reserveren niet nodig

Uurtje Oost #12 do 3 mei 17:00 – 18:00

Tijdens deze editie van Uurtje Oost gaan Luc de Groen en Cassandra Onck het gesprek met elkaar aan. Beide makers komen uit heel andere hoeken van het theater en gaan op de speelvloer op zoek naar overeenkomsten. Wat hebben literair theater en het theaterconcert met elkaar te maken? Wat is de overeenkomst tussen filosofie en muziek wanneer je ze in een theatrale context plaatst? Luc de Groen en Cassandra Onck gaan vanuit gevoelde overeenkomsten het gesprek aan met elkaar en het publiek, om te zien wat ze delen en waarin ze verschillen.

Ik ben een interface – #ONCK

Tijdens Ik ben een interface verlegt #ONCK de focus van technologische vooruitgang naar technologische impact. Op welke manier ben ik verbonden met de technologie en de data die ik daarop waarneem? Hoe beïnvloed moderne technologie mijn blik op de wereld? Op de melodieën en teksten van nieuw geschreven elektronische muziek synchroniseren performer en publiek om zich al dansend af te vragen wat het betekent om mens te zijn te midden van alle draden en data.  Meer info

Het Gesprek – Luc de Groen Producties

Een man en een vrouw zitten tegenover elkaar. Ze praten. Ze proberen van elkaar te winnen, bezien hun mogelijkheden. Als zij nou eens haar stem verheft? Als hij nou eens gaat huilen? Als hij nou eens gaat huilen en zij dat niet toestaat?

Het Gesprek is een voorstelling op het snijvlak tussen theater, filosofie en het literaire.  Meer info

Uurtje Oost #13 do 17 mei 17:00 – 18:00 Lichtgeraakt
“Over jou. Over mij. Over jou. Over mij. Over jou, jou, jou en jou. Over jullie allemaal. Misschien. Dat hoop ik. Of dat dénk ik. Misschien niet. Misschien heb ik het mis. Helemaal mis. Vóór jullie dan. Voor jou. Voor mij. Liefde. Héél véél liefde. Door me open te stellen. Je open te stellen. Als je dat wil. Ik kan je niet verplichten. Ik zou het wel fijn vinden. Over kijken. Kijken zonder te oordelen. Alleen kijken. En zien. Proberen te zien. Over vragen. Over blijven vragen. En niet bang zijn. Over loslaten en vasthouden. Over verbinding. In contact zijn. Bestaan. Bestaan met jou. Bestaan met mij. Bestaan zonder jou. Bestaan zonder mij. Over het kwijt zijn. Mij kwijt zijn. Over zijn. Gewoon over ‘zijn’. En dat dan weer laten. Er even niets van vinden. Het gewoon laten zijn. Voor jou. Voor mij.” 

Kleinkunst, af en toe een tikkeltje bluesy, een snikje country of een vleugje pop. Om je te raken. Licht te raken.  

Tekst: Anke Lensen | Muziek: Tom Schraven | ©Lichtgeraakt

Uurtje Oost #14 do 24 mei 17:00 – 18:00 Des Filles & Gilles Groot

Des Filles – DEUX
DEUX (werktitel) is een gesamtkunstwerk van muzikanten, een filmteam, een sounddesigner en muziektheatermakers/performers. In deze ontmoeting tussen vooraf-opgenomen film en een muzikale performance zien we twee zussen experimenteren met de intimiteit en identiteit van hun relatie. DEUX (werktitel) toont – op een sensitieve en komische wijze – unieke zussenrelaties, die de grenzen opzoeken van de liefde.

Een fragmentarische muziektheaterfilmvoorstelling waarin je gluurt naar zussen die worstelend hun weg zoeken binnen hun verstikkende verwantschap. We zien op documentaire-achtige wijze twee zussen die vastgeroest zitten in gewoontes, zussen die zingen, zussen die hun eenzaamheid verhullen of zussen die na een verbroken contact weer op zoek zijn naar elkaar.

Een muziektheater filmperformance die het spanningsveld opzoekt tussen duistere humor en absurdistisch ongemak.

Gilles Groot- Narziss&Golmund
Gilles Groot, in 2017 afgestudeerd aan de regie opleiding van de Toneelacademie Maastricht, presenteert zijn eerste onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling “Narziss&Golmund” geïnspireerd op Herman Hesse’s werk. Over de confrontatie tussen de intellectuele asceet Narziss en de artistieke gevoelsmens Goldmund. Over het conflict tussen geest en lichaam, ascese en zinnelijkheid, logos en eros.

De relatie tussen de twee mannen inspireerde Gilles om een bewerking te gaan maken van deze tekst. Wat betekent de relatie tussen Narziss & Goldmund anno nu? Hoe beleven deze mannen de liefde? Welke vorm kiezen zij om mee te leven? Hoe sterk zijn ze om er voor uit te komen wie ze écht zijn?

Puttend uit persoonlijk materiaal en ander literair werk zoals de Dood van Venetië, schreef Gilles tijdens een artist-in-residence in het Cultuurhuis in Heerlen 2 maanden geleden enkele scene’s die tijdens Uurtje Oost voorgedragen worden door de acteurs Bart Bijnens en Stijn Vervoort. 

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost?

Gerelateerde items