Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

Gratis toegang, reserveer je plek vooraf

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken.

Schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen de kans om hun werk vanuit Theater aan de Rijn in Arnhem te presenteren en met het publiek in gesprek te gaan.

Het afgelopen seizoen hebben we Uurtje Oost ge-livestreamd: Bekijk hier een aantal Uurtjes Oost terug! 

Donderdag 28 oktober - Crystal Hassell

Alleen Maar Goedbedoelende Mensen

Theatermaker Crystal Hassell onderzocht hoe goed bedoelende mensen, onbedoeld en soms ook ongemerkt de plank volledig misslaan. In pijnlijke, absurde maar realistische situaties zien we hoe ‘subtiel’ en ingrijpend alledaags racisme kan zijn.

Jarenlang heeft Crystal Hassell als regisseur gewerkt met gemarginaliseerde groepen om hun verhaal en talent zichtbaar te maken voor het publiek onder andere bij De Lindenberg, afdeling New Arts, educatief theatergezelschap Mind Mix en theaterwerkplaats Tiuri. Zij zag dat de verhalen die de diverse groepen vertelden niet op zichzelf stonden maar een groter structureel probleem lieten zien en wilde begrijpen hoe dit werkte. Zij wilde het systeem, de structuur en de mechanismen van onze samenleving die ongelijkwaardigheid creëren en in stand houden, snappen en dus is zij weer gaan studeren: Gender and Diversity op de Rhine-Waal University of Applied Sciences. Inmiddels combineert zij theoretische kennis over inclusie met persoonlijke verhalen om maatschappelijke structuren inzichtelijk te maken, onder andere middels haar biografische solo met als doel tot een inclusievere samenleving te komen.

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost? Neem contact op met Daphne

Gerelateerd nieuws

Het is zomer bij De Nieuwe Oost

We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

TAGS:

>

Uurtje Oost gaat Online Door! Reserveer je gratis ticket

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën.

TAGS:

>

Gerelateerde items