Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Gratis toegang, reserveren niet nodig

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Diverse schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen gebruiken dit moment om hun werk te presenteren, toetsen en bevragen met te publiek. Uurtje Oost is altijd anders: het varieert van een concept pitch of een artistieke vraag tot korte voorvertoning van eigen werk. Onder het genot van een drankje ga je in gesprek met de makers. De bar is natuurlijk geopend!

Donderdag 5 december – Maite Levi

Hokjes zijn niet zo haar ding. Nu Maite Levy derdejaars student is bij de Bachelor Docent Dans van ArtEZ merkt ze dat meteen weer; waarom moet de lijn tussen theater en dans zo duidelijk zijn? Kunnen deze twee disciplines elkaar niet ondersteunen? Kunnen dansers en spelers elkaar niet ondersteunen?

Maite doet een onderzoek naar de invloed die theater op dans kan hebben en wat hier de toegevoegde waarde van kan zijn. Met vier dansers werkt Maite aan de groepsdynamiek, tekst- (en dans) behandeling en onderzoeken ze wat woorden en klanken kunnen doen voor beweging. Voor hen is duidelijk dat er iets gebeurt met je als danser, wanneer je op deze wijze gaat werken. Maar wat dit precies is, zijn ze nog aan het onderzoeken. Hoe komen we tot de essentie van onze eigen beweging, van ons lichaam? Tijdens Uurtje Oost geven ze het publiek een kijkje in het onderzoek en het proces.

 

Woensdag 11 december – Kopje Onder

Kopje Onder is een klein bandje bestaand uit Jona Bosman op gitaar en zang, en Nicole Kaandorp op allemaal andere dingen. Ze spelen vrolijke, herkenbare liedjes in het Nederlands. Hun eerste korte theatershow is een muzikale raamvertelling over het aangaan van relaties. In een tijd waarin individualisme heerst, lijk je soms niemand anders nodig te hebben. Maar eenzaam zijn is ook niet leuk. En wat heeft dat kunstgras ermee te maken?

 

Donderdag 16 januari- Residentie Mart van Berckel en Jasper van Luijk

In januari duiken Mart van Berckel en Jasper van Luijk met twee dansers twee weken lang Theater a/d Rijn in voor een residentie rondom het principe ‘dragen’. Op donderdag 16 januari krijg je bij Uurtje Oost een inkijkje in hun onderzoek.

Mart van Berckel en Jasper van Luijk houden van elkaars werk. Ze delen een voorliefde voor precisie, spelen met tijd, lichtontwerp en een esthetische werkwijze. Tijdens hun residentie in Theater a/d Rijn in januari 2020 gaan ze samen de studio in. Met ervaren en oudere danser Kenzo Kusuda en de jonge danser Mees Meeuwsen onderzoeken ze het principe ‘dragen’. Wat betekent het om gedragen te worden, en wat betekent die gezamenlijk verantwoordelijkheid? In een beeldende en fysieke vorm, ergens tussen dans en theater in, zoeken ze naar de betekenis van afhankelijkheid en overgave: daarvoor kiezen versus daaraan overgeleverd zijn.

 

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost? Neem contact op met Daphne

Gerelateerde items