Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

Open podium with work in progress

gratis toegang,  reserveren niet nodig

Uurtje Oost 25 okt. 17:00 – 18:00 Lowie van Oers
In 2016 schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING (Theaterkrant *****). Suze Milius regisseerde de voorstelling. Met Over de natuur van de dingen – losjes geïnspireerd op de Rerum Natura, het leerdicht over geluksfilosoof Epicurus – zetten ze de samenwerking voort. Tijdens Uurtje Oost krijg je een inkijk in het repetitieproces van dit reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek lijken te komen.  De voorstelling gaat 14 november in premiere. lees meer >

Uurtje Oost 8 nov. 17:00 – 18:00 Paula Walta en REINDIER

Op 8 november zie je twee makers tijdens uurtje oost: Paula en Reinier (onder de naam REINDIER):

Paula Walta

Paula Walta is sinds jaren artistiek leider en choreograaf van Beeldend Danstheater Telder. Ze werkt op locatie en maak voorstellingen waarin het beeld een belangrijke component is. Afgelopen juni is ze afgestudeerd aan de Master Theatre Practices, waar ze een Artistic Research heeft gedaan naar de beleving van tijd, en hoe ze die beleving als maker kan beïnvloeden. Ze heeft daar vele experimenten mee gedaan en één manier die ze heeft uitgeprobeerd is door haarzelf te zien als materiaal in het licht van de tijd. Ze heeft een filmpresentatie gemaakt, ‘Blind’, die ze tijdens Uurtje Oost met het publiek wil delen en waarover ze na afloop graag in gesprek gaat.

REINDIER

Neem één deel pop, een eetlepel elektronica, een vleugje new wave, een grammetje glam en een scheut theater, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuw geluid. Melancholische zang, experimentele geluiden en confronterende teksten, dat is REINDIER. Tijdens Uurtje Oost gaan ze met hun nieuwe voorstelling ‘WO+MAN’ opzoek naar de grenzen van het man of vrouw zijn. Hoe ver zijn deze grenzen op te rekken, en wat gebeurt er als ze verdwijnen? Vol overgave staat deze bijzondere verschijning op het podium: met deze performance laten ze hun publiek lachen, genieten, nadenken, vergeten, snikken en soms even slikken. Stap in de wonderlijke wereld van REINDIER.

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost?

Gerelateerd nieuws

de Wintertuinsessies zijn van start

De lente komt eraan en dat betekent dat de Wintertuinsessies weer zijn begonnen!

TAGS: literatuur wintertuinsessie talent talkshow

>

Landelijke tourdata bekend – Lowie van Oers

Lowie van Oers gaat met zijn voorstelling Over de natuur van de dingen op reis.

TAGS: theatermaker schrijver

>

Gerelateerde items