Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Gratis toegang, reserveren niet nodig

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Diverse schrijvers, acteurs, regisseurs, dansers en andere artistiekelingen gebruiken dit moment om hun werk te presenteren, toetsen en bevragen met te publiek. Uurtje Oost is altijd anders: het varieert van een concept pitch of een artistieke vraag tot korte voorvertoning van eigen werk. Onder het genot van een drankje ga je in gesprek met de makers. De bar is natuurlijk geopend. Entree is gratis, Reserveren niet nodig.

05-03-2020 Igor Vrebac – OMG

Tijdens zijn residentie bij Theater a/d Rijn doet Igor Vrebac onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling OMG, die deze zomer in première gaat. Het resultaat van zijn onderzoek laat hij op 5 maart zien tijdens uurtje oost.

Waar geloof ik in? vraagt Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac zich af. Hij dompelt zich onder in verschillende geloofsovertuigingen en culturen om antwoorden te vinden. Samen met vijf performers voert hij het publiek mee in een energieke beleving van passie en overtuiging. Hoe doe je dat, geloven? En hoe verhouden wij ons hier vandaag de dag toe? Welke rol speelt het lichaam in de poging een eenheidsgevoel te creëren? Met zijn nieuwe voorstelling OMG – a playful ceremony onderzoekt hij zijn verhouding tot (durven) geloven en de kracht van collectieve extase.

12-03-2020 Ruben Chi – Moving Sounds

Ruben Chi, urban dansmaker met stevige roots in de hiphop, verbindt in zijn werk verschillende (dans)culturen met elkaar. Zijn voorstelling Moving Sounds gaat op 26 maart in première tijdens Moving Futures Festival bij Theater a/d Rijn in Arnhem. Op 12 maart tijdens uurtje oost krijg je een sneak peek van de voorstelling en neemt Ruben je mee in het repetitieproces.

In Moving Sounds komen vier dansers van verschillende achtergronden samen. Ze maken een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. In deze dynamische performance creëren de dansers zelf de muziek die het ritme van de bewegingen bepaalt en ontdekken ze daarmee de verschillende ritmes van het leven.

Contactpersonen

Jouw werk in Uurtje Oost? Neem contact op met Daphne

Gerelateerde items