Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
makersnieuwsbrief

gratis, reserveren verplicht 

Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een samenwerking tussen zeven literaire organisaties en professionals uit zes Europese landen. CELA brengt beginnende schrijvers, vertalers, redacteuren en literair professionals samen, verbindt literair talent met het Europese publiek en geeft hen de tijd, ruimte en middelen om vaardigheden, tools en een netwerk te ontwikkelen.

Op donderdag 5 april start de driedaagse CELA-bijeenkomst met een openbare lezing over de beroepspraktijk van de vertaler door vertaalster Manon Smits, waarbij de nadruk ligt op zichtbaarheid en promotie. Hoe presenteer je jezelf als beginnend vertaler on- en offline? Welke middelen kun je inzetten? Hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar bent voor publiek en voor professionals? Aansluitend is er vanaf 18.00 uur een borrel waarop je alle 22 CELA-vertalers uit Roemenië, Italië, Spanje, Portugal, België en Nederland kunt ontmoeten. Meer informatie over locatie, tijd en aanmelding volgt binnenkort.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de aftrap van deze CELA-vertalersbijeenkomst op donderdag 5 april om 16.00 uur, op Drift 21 (zaal 0.32) te Utrecht. Deze lezing wordt in het Engels gegeven en wordt aangeboden door De Nieuwe Oost, het Expertisecentrum Literair Vertalen en Vertaalkriebels | Vereniging van Nieuwe Vertalers. Let op: aanmelden is verplicht en kan tot en met 3 april via literair.vertalen@uu.nl.

Op zaterdagmiddag 7 april om 17.30 uur vindt er in De Utrechtse Boekenbar een afsluitende presentatie plaats waarin de deelnemende CELA-vertalers zich met een voordracht en in gesprek presenteren aan publiek en aan professionals. Deze presentatie is openbaar. Aansluitend is er een borrel voor professionals uit het veld. Interesse in het bijwonen van deze presentatie en borrel? Stuur uiterlijk vrijdag 6 april een mail naar noortje@wintertuin.nl.

CELA wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterfonds. De vertalersbijeenkomst is een samenwerking van ELV met Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost), de Master Literair Vertalen en de Vereniging van Nieuwe Vertalers. Kijk voor meer informatie over CELA op www.cela-europe.com.

Gerelateerde items