Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater
EN

De ontwikkeling van postpakketjes ‘Vitamines voor de geest’ worden vanwege groot succes de komende drie jaar voortgezet. De boekjes zijn zowel beschikbaar voor thuiswonende ouderen als zorginstellingen en andere instanties in het hele land. De boekjes zijn bedoeld voor ouderen en bevatten laagdrempelige creatieve opdrachten met zeggingskracht die bijdragen aan een zinvolle dag. Ze geven ouderen het gevoel dat ze weer meedoen. Het project is ontwikkeld door literatuurorganisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin en zorgorganisatie Vitalis WoonZorg Groep samen met culturele partners. Het eerste nieuwe nummer verschijnt begin oktober.

Inhoudelijke en creatieve opdrachten

‘Vitamines voor de geest’ richt zich op de groep ouderen die behoefte heeft aan inhoudelijke activiteiten. De inhoud van de boekjes bestaat uit opdrachten die ouderen creatief uitdagen en die ze zelfstandig kunnen uitvoeren. Aan de boekjes werkt altijd een museum mee en komt een schrijver aan het woord. De opdrachten zijn geïnspireerd op het werk van beroemde kunstenaars of op een werk uit de collectie van een Nederlands museum. Maar ook teksten ter inspiratie of om even bij stil te staan. In elke boekje zitten weer andere, nieuwe en verrassende opdrachten.

Nieuwe editie start in oktober 2021

Vanaf oktober verschijnen er vier nieuwe boekjes per jaar die worden verspreid via zorginstellingen en buurthuizen. Daarnaast kunnen thuiswonende ouderen een los exemplaar bestellen of zich abonneren. De beeldende opdrachten worden verzorgd door diverse kunstenaars en musea, zoals Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Bonnefanten. De literaire opdrachten worden aangeleverd door schrijvers uit netwerk van
literatuurorganisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Wil jij als een van de eersten een boekje bestellen? Via onze webshop kun je het nieuwste boekje aanschaffen of een abonnement bestellen. Bestellingen tot 15 oktober ontvangen het boekje rond 22 oktober. Bestellingen na 15 oktober ontvangen het boekje in december.

Bestellen

De boekjes kunnen per stuk besteld worden of in grotere aantallen. Bij een bestelling boven de 5 stuks is een aanzienlijke korting mogelijk. Prijzen zijn inclusief verzendkosten:
1 boekje – €7,50 per stuk. Bestel hier een los boekje

Een abonnement kost €26,50 per jaar voor 4 nummers in oktober, december, maart en juni. Bestel hier jouw abonnement

Grotere bestellingen kunnen alleen geplaatst worden via email: vitaminesvoordegeest@gmail.com Download hier het bestelformulier
– 5 boekjes – €4,90 per boekje
– 10 boekjes – €2,90 per boekje
– 25 boekjes – €1,70 per boekje
– 50 boekjes – €1,30 per boekje
– 100 boekjes – €1,10 per boekje
Andere aantallen zijn ook mogelijk. Vraag een prijsopgave via vitaminesvoordegeest@gmail.com

Volgende quote

Succesvolle eerste editie

Van april t/m augustus 2020 ontvingen duizenden oudere bewoners van woonzorginstellingen eens in de paar weken de eerste edities ‘Vitamines voor de geest’. Bij aanvang werden de boekjes bezorgd bij 900 senioren van Vitalis in Eindhoven. Op het hoogtepunt ontvingen maar liefst 3.500 oudere mensen de Vitamines: in Eindhoven, Heerlen, Velp, Amsterdam, Maasdonk, Teteringen, Breda, Emmeloord, Alkmaar en Doetinchem.

Organisatie en partners

De drijvende krachten zijn Vitalis WoonZorg Groep, De Nieuwe Oost | Wintertuin en Volle-Kracht:
– Vitalis WoonZorg Groep biedt diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan senioren in Eindhoven en Heerlen.
– De Nieuwe Oost I | Wintertuin organiseert festivals en actuele literatuurprogramma’s waarin fictie als gids wordt gebruikt om door deze tijd te navigeren.
– Volle-Kracht is een grafisch ontwerpstudio en ontwikkelt campagnes, publicaties, evenementen, exposities en online toepassingen.

Benieuwd wat Vitamines voor de geest zijn? Bekijk de boekjes van de voorgaande editie: eerste boekje, tweede boekjederde boekje, vierde boekje, vijfde boekje, zesde boekje, zevende boekje en het achtste boekje.

Mede mogelijk gemaakt door:

Vitalis Woonzorg Groep
Stichting Vrienden van Vitalis
Stichting Cultuur Eindhoven
Kunstloc
Constant van Renessefonds
RCOAK
Volle-Kracht
ZonMw

Contactpersonen

Wil je meer informatie over Vitamines voor de geest? Neem contact op met Noortje

Gerelateerd nieuws

Schrijfopdrachten voor meer dan duizend senioren

Makers van De Nieuwe Oost schreven opdrachten voor meer dan duizend senioren in verzorgingshuizen

TAGS:

>