Zoeken

Ja, ik ontvang graag
maandelijks jullie nieuws!

Ik ben geïnteresseerd in:

algemene nieuwsbrief
dans
literatuur
muziektheater
popmuziek
theater

Samen met partners heeft literatuurorganisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin en zorgorganisatie Vitalis WoonZorg Groep het project ‘Vitamines voor de geest’: ontwikkeld tweewekelijkse postpakketjes met artistieke opdrachten erin. Om zo een bijdrage te leveren aan een zinvolle dag voor senioren die door het coronavirus alleen thuiszitten.

Op de oudere mensen in woonzorginstellingen hebben de maatregelen rondom het coronavirus een grote impact. Zij wonen vaak alleen in hun appartement, alle activiteiten zijn afgelast en bezoek ontvangen kan niet meer. In het kader van de kunst van gelukkig oud worden, bieden Vitalis WoonZorg Groep, De Nieuwe Oost I Wintertuin en Eindhovense partners daarom in woonzorgcentra postpakketjes aan met artistieke opdrachten. Elke twee weken ontvangen senioren die behoefte hebben aan inhoudelijke afleiding een serie pakketjes met creatieve opdrachten. Hiermee bieden we nieuwe inspiratie die kan helpen bij zingeving en reflectie in deze tijd. Denk hierbij aan literatuur en beeldende opdrachten en teksten om over te mijmeren: Vitamines voor de geest-post.

In het eerste pakketje zit een opdracht voor het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat van grafisch kunstenaar Henri van Nuenen, ideeën voor een knipopdracht geïnspireerd op het werk van Henri Matisse, een kunstkaart van het Van Abbemuseum en een korte tekst ter inspiratie.

In het tweede pakket zit o.a. een schrijfopdracht van Yentl van Stokkum gebaseerd op zintuigen, twee creatieve opdrachten en een bijzondere kleurplaat van Jan Tinholt en een inspiratietekst.

Het project start met acht pakketjes, verspreid over de maanden april t/m juli. Woonzorgcentra die deze post ook wensen te ontvangen kunnen zich aanmelden via noortje@wintertuin.nl. Bekijk ook de speciale aanbieding.

Mede mogelijk gemaakt door:

Vitalis Woonzorg Groep
Stichting Vrienden van Vitalis
Stichting Cultuur Eindhoven
Kunstloc
Constant van Renessefonds
RCOAK
Volle-Kracht
ZonMw

Contactpersonen

Voor meer informatie over Vitamines voor de geest, neem contact op met Noortje:

Gerelateerde items